Belediye Başkanı Ümit Uysal, Adalya Vakfı'ndaki Engelsiz Kafe'de gazetecilerle bir araya geldi. Belediye çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Uysal, insanı merkez alan ve insan yaşamını kolaylaştıran bir anlayışı benimsediklerini söyledi. Başkan Uysal, “Bazı kamu kurumları hayatı kolaylaştırıcı değil insanların 'vay be' diyeceği imalatlar yapar. İnsanlar parasını buna harcar. Biz göreve geldiğimizden beri imalatın da en iyisini yaptık sosyal belediyeciliğin de" dedi.
200 MİLYONUN ÜZERİNDE KAZANÇ
Vatandaşların tanıdık aramadan belediye hizmetlerinden yararlandığını kaydeden Uysal, geçen bir ay içinde iki büyük binanın ihalesini gerçekleştirdiklerini, bu iki yatırımın maliyetinin 40 milyona yakın olduğunu belirtti. Uysal, şöyle devam etti:
“Sekizinci sportif tesisimizin inşaatına başladık. 2016 yılında döktüğümüz asfalt açısından metropol ilçelerde ilk sıradayız. 350 park bahçe ürettik. 34 dönümlük seralarda ürettiğimiz bitkilerimizi burada kullanıyoruz. 2 bin mezbelelik vardı. Belediyenin hisselerini tespit ettik. 350 dönüm oradan çıktı. Eğer buraları park yapmasıydık özel mülke geri dönecekti ve tazminat davaları karşımıza çıkacaktı. 200 trilyonun üzerinde bir fayda sağladık."
MATEMATİK SORUNUNU ÇÖZDÜRDÜ
Turunç Masa projelerinin başka belediyelerin de ilgisini çektiğini anlatan Başkan Ümit Uysal, “Turunç Masa, belediye hizmetlerini dağıtan bir görev görüyor. Çok yoğun ve örgün, 24 saat çalışıyor. Turunç Masa üzerinden bizi arayan insan sayısı 500 bini aştı. Önemli bir kısmı bizim yetkimizi aşan konularda aradı. Bizimle ilgili konularda 172 bin 500 kişi aradı. Memnuniyet yüzde 90. Sadece bir danışma merkezi değil. Güzin Abla hizmeti değil ama onu da yapıyor. Çocuğun matematik sorununu çözdüren de var" dedi.
11 BİN İNSAN SPOR YAPIYOR
Ümit Uysal, 6 bin civarında yaşlının kendilerine entegre olduğunu belirterek, 4500 kişinin meslek edindirme faaliyetlerinden yararlandığını söyledi. 7500 engelli ile ilgilendiğini kaydeden Uysal, şöyle devam etti:
“Kreşlerimize tamamen torpilsiz, hane gelirine göre öğrenci kabul ediyoruz. MURGEM'de eğitim görüp üniversiteye yerleşen öğrencilerimizin oranı yüzde 90. Burslarımızdan 400 kişi yararlanıyor. Bizimle spor yapan insan sayısı 11 bin. Muratpaşa'da kimse yalnız değildir. Belki bazı sorunları çözemeyiz ama onlarda dertleşiriz. Okullar ve ibadethanelere sistematik hizmet üretiyoruz. Bütün talepleri takvime bağlayarak hizmet üretiyoruz.ö
MURATPAŞA ÖDÜLLENDİRİLDİ
Türkiye genelinde gerçekleştirilen bir değerlendirmede 'genel insani gelişmişlik endeksinde' dördüncü sırada yer aldıklarını dile getiren Uysal, şunları söyledi:
"Bu endekste sadece belediyecilik hizmetleri yok. Gizlice gelip tespit etmişler ve değerleri endekse bağlamışlar. Bu ödül bizi çok mutlu etti. Sosyal belediyecilik anlayışında da üçüncü olmuşuz. Türkiye'nin tanınmış belediyelerini geride bırakmak bize gurur verdi. İnsan merkezli belediyecilik anlayışımızın bir tescili oldu. Bu Antalya'nın başarısıdır. Buna Muratpaşa halkına armağan ediyoruz. EMITT fuarına Kaleiçi tanıtımıyla katıldık. Düşük bütçelerle etkin stant oluşturduk. Bu fuarda 'en iyi destinasyon' ödülü aldık."
REFERANDUM SÜRECİ
Belediye Başkanı Ümit Uysal, referandum sürecinde kamusal görevini ihmal etmeden görüşlerini en net şekilde ifade ettiğini de söyledi. Türkiye'nin Ortadoğu bölgesinde en demokratik ülke olduğunu belirten Uysal, ülkenin bu özelliğinden vazgeçemeyeceğini kaydetti. Uysal, “Bu oylamayı yaptığımız için bile gelecekte üzüleceğimizi düşünüyorum. 200 yıllık demokratik deneyimi olan bir halk ve bu özelliğini inatla devam ettirmiş aydınlanmacı toplum, bundan hiçbir şekilde vazgeçmez. Bu değişiklik devletin bütün yetkilerini tek bir kişiye vermeyi öngördüğü için ve kontrol mekanizmasını devre dışı bıraktığı için milletimizin buna evet demeyecektir" diye konuştu.
Konuşmanın ardından Başkan Uysal, doğum günü olan 5 gazeteci için de pasta keserek, doğum gününü kutladı.
Hasan DEMİRBAŞ/ANTALYA, (DHA) -
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|||||
|
|
![]() Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |
![]() |
||||||||||||
|
||||||||||||
![]() |
||||||||||||
![]() Koç ![]() 21 Mart - 20 Nisan
|
||||||||||||
![]() |
||||||||||||
|
||||||||||||
![]() |
||||||||||||
|
||||||||||||
![]() |