Törende 29 restoran, 10 kuaför, 6 pastane, 6 okul kantini, 5 dondurma imalathanesi, 4 okul öncesi eğitim kuru, 3 ekmek fırını, 2 yufka imalathanesi, 1 yemek fabrikasına 'Turuncu Bayrak ve Belgesi' verildi. Törende, 27 restoran şefine ise altın kep ödülü verildi.
Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, belge alan işletmelere hayırlı işler temennisinde bulundu. 2004 yılında İskandinav turistlerin geçirdikleri bir rahatsızlık nedeniyle ilçeden ayrılmaya başladığını belirten Başkan Sipahioğlu, "İskandinavyalı 185 turist, geçirdikleri bir rahatsızlık nedeniyle hastanede yatıyordu. Danimarka'dan bir sağlık kuruluşu gelip 1 hafta boyunca şehri inceledi ve temiz buldu. İşyerlerinde ise sıkıntı vardı" dedi.
İşyerlerindeki sıkıntının nedenin ise elektrik kesintisinden dolayı çözülen tavukların tekrar dondurulup piyasaya sunulması olduğunu anlatan Başkan Sipahioğlu, "Aldığımız kararların ardından bir restoranı hijyen anlamında tam hazırladık. Heyet bunu inceleyip beğendi. Daha sonra diğer işletmelerde uygulamaya başladık. İşletmelere, çalışanlara ve beyaz kaptanlar dediğimiz aşçılarımıza teşekkür ediyorum. Hijyenik bir şehirde yaşamaya devam etmek dileğiyle" dedi.
Kaymakam Erhan Özdemir ise birçok Avrupa ülkesini gezdiğini, en lezzetli ve hijyenik mutfağın Türkiye'de olduğunu söyledi. Alanya Belediyesi, 2004 yılında başlattığı bu yarışma çerçevesinde, müracaat eden işletmeleri denetleyerek hijyenik şartlara uyan ve devamlılığı sağlayabilecek işletmeleri turuncu bayrak ve belge ile ödüllendiriyor.
Özgür YILMAZ/ALANYA, (DHA)