Stantları ziyaret edip yemeklerin hazırlanışını izleyen Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, haşlanmış mısır üzerine hazırladığı sosu döküp, bardağı 5 TL'den satışa sundu.
YEMEKLER YARIŞTI
Hemşehri derneklerine tahsis edilen stantlarda pişirilen Tunceli'nin keşkek, dövme çorba, pilavı, Kayseri'nin pastırmalı yemekleri, Mardin'in kaburga, işkembe, mumbar (bumbar), hindi dolması, Sivas'ın madımak çorbası, Diyarbakır'ın patlıcanlı babagannuşu, kapışılan yemekler arasında yer aldı. Antalyalılar, daha birçok ilin yöresel çiğ köfte, yemek, tatlı ve baklava çeşitlerinin tadına bakma imkânı buldu.
PEYNİR, TATLI, REÇEL VE HELVALAR
Daha birçok ilin yöresel yemeklerinin pişirilip satışa sunulduğu stantlarda Gaziantep'in fıstıklı baklavası, farklı illerin 'bici bici', 'kalburabastı', 'Mevlevi', 'höşmerim' adlı tatlıları, helva ve reçelleri de en çok satılan ürünler oldu. Hatay'ın kahvaltılık zeytinyağlı çökeleği, Van'ın otlu, Erzurum'un küflü, Erzincan, İzmir tulum ve Karadeniz'in tel peynirleri, Antalya'nın narenciye, incir, patlıcan, muz, keçiboynuzu reçelleri de kapışıldı.
Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA)