Burdur'un meşhur ceviz ezmesinin yanında ürettiği haşhaş, kenevir helvaları ve haşhaş yufkasıyla tanınan Altıpartmak Yöresel Ürünler, son olarak Türk kahvesinin yanında ikram edilmesi için ceviz helvası üretti. Firma sahibi Pınar Altıparmak, Türk kahvesi yanında çikolata yerine Burdur ceviz helvası ikram edilmesini tavsiye etti.
Burdur'un yerel lezzetlerini yurt içinde olduğu gibi yurt dışında tanıtmayı hedeflediklerini kaydeden Altıparmak, "Ürünlerimizin, sinir sistemi, mide, sindirim sistemine faydalı. Bunların yanı sıra haşhaş yufkamız var. Çocuk haşhaş yufkasına Burdur cipsi diye isim koydular. Bütün ürünlerimizin patentini aldık. Türk kahvesinin yanında ceviz helvası yiyen bir daha bu lezzetten vazgeçemeyecek" dedi.
Mesut MADAN/BURDUR,(DHA)