Activelife Event Company Genel Müdürü Mustafa Yiğit, farklı ülkelerden seçilen dans, akrobasi ve müzik gruplarını aynı çatı altında toplayarak otel ve tatil köylerinde özel dans geceleri düzenlediklerini söyledi.
Eğlence sektörün her geçen gün büyüdüğünü kaydeden Yiğit, sadece bu yıl Antalya'da 5 binin üzerinde profesyonel dans, akrobasi ve gösteri grubu üyesi dansçının çeşitli otel ve tatil köylerinde gösteri yaptığını belirtti. Yiğit, sektörde Türk dansçı ve akrobat sıkıntısı yaşandığını vurguladı.
SANATÇILAR FARKLI ÜLKELERDEN GELİYOR
Activelife olarak Küba, Ukrayna, Rusya, Gürcistan gibi ülkelerden gelen dans ve gösteri gruplarıyla çalıştıkların vurgulayan Yiğit, "Grubumuzun bünyesinde 35 kişiden oluşan Kübalı Havana Al Stars, La Fiesta, 15 kişilik Flamenko, Derviş, Akrobasi Grubu Library, Colars of Antalya, Salon Danslarından seçmeler sergileyen Ballroom, Samsa Mania, Best Ever, Booogie Dance,Magic Vegas Show, Latino Stars var" dedi.
6 AY ÇALIŞIYORLAR
Dans gruplarının sezon süresince gösterilerinin devam ettiğini en az 6 ay sahneye çıktıklarını anlatan Yiğit, şöyle konuştu: "Sözleşmeleri yapılarak turistik otel ve tatil köylerinde düzenlenen eğlencelerde sahneye çıkan gruplar yaz sezonu süresince Antalya'da kalıyor. 1 Mayıs günü başlayan resmi sezon 30 Ekim'e kadar devam ediyor. Şu an Antalya'da 130 dansçımız var. Her gün farklı bir otelde gösteri yapıyorlar. Tüm yabancı ekibin çalışma izinleri alınıp resmi işlemleri tamamlanmıştır."
50 MİLYON EURO'LUK PİYASA
Antalya'yı tercih eden turistlerin deniz, kum, güneşin yanı sıra farklı ayrıntılara da dikkat ettiğini vurgulayan Yiğit, "Turist kalacağı otele, yemeklerine ve eğlencesine bakarak tatilini geçireceği yeri tercih ediyor. Eğlence turizm için vazgeçilmez önemli bir etken. Bu nedenle profesyonel eğlence turizmcilerin de her geçen gün ilgisini arttıran bir sektör. Antalya eğlence sektöründe yıllık 40 ilE 50 milyon Euro gibi ciddi bir para sirkülasyonu oluyor" dedi.
GÖSTERİ BAŞI 500 İLE 7 BİN EURO ARASI
Dans ve gösteri gruplarının kapasitesine ve popülerliğine göre gösteri başı 500 ilE 7 bin Euro'ya kadar değişen ücretlerle kiralanması ise turizmcilerin eğlenceye verdiği değeri gözler önüne seriyor. Türk gençlerin dansa karşı duyarlı olmamasından yakınan Yiğit, "Türkiye'de dans ve görsel eğlence üzerine eğitim olmadığı için personel bulamıyoruz. Bu nedene de dans gruplarımızın çoğu yurt dışından geliyor. Bu nedenle yatırımcı olarak bizlerin maliyeti artıyor. Oysaki Türk gençleri arasında istihdam sağlayabilsek bizim maliyetlerimiz düşecek, turizmcinin maliyeti düşecek, Türk gençlerine bir iş kapısı daha açılmış olacak" diye konuştu.
İbrahim LALELİ/ANTALYA, (DHA) -