Akdeniz açıklarında 4.5 büyüklüğünde deprem
Akdeniz açıklarında 4.5 büyüklüğünde deprem
Dünyanın en zengin kadın müzisyeni oldu!
Dünyanın en zengin kadın müzisyeni oldu!
Tarkan: Başıboş psikopatları sokaktan toplayın
Tarkan: Başıboş psikopatları sokaktan toplayın
Meteoroloji o illeri uyardı: Sağanağa dikkat
Meteoroloji o illeri uyardı: Sağanağa dikkat
7 Ekim 2024 Pazartesi - 07:40

Toplumsal sıkıntılar

Turgut Güngör

Toplumsal sıkıntılar
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Son dönemde, "ülkenin çivisi çıktı" sözü dillerden düşmüyor. İnsanlar yaşadıkları, duydukları, gördükleri kötü olaylardan olumsuz etkileniyor. Yolsuzluk söylentileri, suçluların kamu vicdanında cezasız kalması, akıl dışı ahlaksızlıklar, yiyeceklerimizin hileli olması canımızı sıkıyor. Kadınlar sokaklarda saldırıya uğruyor, dövülüyor, dayak yiyor. Kimileri ağır şekilde taciz ediliyor, kimisi bıçaklanıyor, silahla öldürülüyor. Yol kenarlarında, işlek caddelerde uyuşturucu satılıyor. 

Sapıklar, dosyası kabarık suçlular, mafya elemanları, çeteler, kabadayılar, mahalle dayıları, cezaevinden çıkanlar, fark etmesek de aramızda dolaşıyor. Ülkesindeki savaştan kaçan vatan hainleri, Afrika'dan gelen çantalı sözde pazarlamacılar, modern kent insanı olma hayali kuranlar, Avrupa'ya kapağı atmak isteyenler, Türkiye'nin hemen her köşesinde bizimle birlikte yaşıyor.

KOLAY İZAH EDİLEMEZ

 Kimilerine göre bu durum, "yeni Türkiye" diye yutturuluyor. Bir yanıyla "dingo'nun ahırına dönen" sokakların içler acısı hali, yaşanan dramı, trajediyi, rezilliği anlatıyor.

Ekonomik bozulma sonucu, toplumsal çürüme hızlanıyor. Kumar, intihar, cinsel saldırı, dolandırıcılık, fuhuş kontrol edilemez boyutlara ulaşıyor.

 İnsanları yoksul yaşarken, savaş araç ve gereçleri üreten bir ülke olduğunla övünmek kime yarar ki? Bir buçuk aydır Narin'in ölümü ve katilin kim olduğunu ortaya çıkarmaya çalışan güvenlik ve adalet sistemi kimi mutlu edebilir ki? Suç makinesi olan ve sokaklarda dolaşan bir katilin Şeyda polisimizi şehit etmesini hangi politikacı topluma anlatabilir ki? Akıldan yoksun satanist ruh hastasının, bir kadını öldürmesi, ardından başka bir kadının kafasını kesmesi, sonra intihar etmesi ne tür bir gerekçeyle izah edilebilir ki?

 TOPLUMSAL EROZYON

 Türkiye, Ortadoğu'nun bedevi kabile devleti olarak gösterilemez. Atatürk'ün savaşarak kurduğu ülkemizin şanlı adı, mafya, tecavüz, baron, uyuşturucu, kara para ile anılamaz.

Atatürk'ün Adalet Bakanı Mahmut Esat Bozkurt 10 Eylül 1929 tarihinde yayınladığı tamimde şöyle diyor: "Kadınlara laf atanlar derhal tevkif edilecek, bu gibiler şiddetli takibata uğrayacak, muhakemeleri mevkuten icra edilecek."

 İnsanlar televizyondan izledikleri veya sosyal medyadan öğrendikleri olayların, şiddetin, vahşetin bir gün mağduru olmaktan endişe ediyor. 

 Bir yandan ahlak çöküyor, yanı sıra kültürel farklılık giderek, toplumsal erozyona dönüşüyor. Her türlü kötülük toplumun en küçük hücresinde yaşam buluyor. Ülkenin temeli olan halk, kaynayan kazan gibi patlama noktasına geliyor.

VİCDANLAR YARALANDI

 İran modeli örneğiyle ılımlı islam olarak başlayan, yeni nesil yetiştirme projesi ile devam eden süreç, bugünlere gelindiğinde uyuşturucu bataklığı Kolombiya örneğine dönüşüyor. 

 Cadde üstünde kesilmiş bir kadın kafası görmek, kendinden olmayanın kafasını vücudundan ayıran terör militanlarını anımsatıyor. Bir çocuğun bacağının kesilerek öldürülmesi, vicdanları yaralıyor. Hayvanlara işkence yapılması, canımızı sıkıyor. Çocuk yaşta zorla evlendirilenler, erkek çocuklara tecavüzler toplumun her kesimini utandırıyor.

 İşçiler yollarda hak arıyor. Çiftçiler ürünlerini satamadığından perişan oluyor. Sağlıkçılar can kurtarırken dayak yiyor. Adalet, parası olana göre farklı karar veriyor. Her yer, her kurum, her durum, adeta bir bataklık çukurunda çırpınmaktan kurtulamıyor.

BU İŞLER BÖYLE GİTMEZ 

 Ankara'da birileri Anayasa değişikliği veya 3 yıl sonraki Cumhurbaşkanlığı seçimi konularını her gün gündemde ısıtıyor. "Birlik olalım, dışarısı karışık, iç cepte güçlensin" diyenler de biliyor ki, bu işler daha yıllarca bu söylemleri tekrar ederek gitmez.

 Yozlaşmış, bölünmüş, kamplaşmış kendi hayatından bıkmış, mutsuz insanları nasıl bir araya getireceksiniz? Kimin elinde sihirli değnek var? Olmayacak duaya amin demenin zamanı değil, anlamı ve yararı da yok. 

 Türkiye'nin bu kaostan çıkması için toplumsal mutabakat ve ulusal birlik gerekiyor. Parti liderlerinin bu konuda acil bir uzlaşma sağlamaları öneriliyor.

 Sivil bir milli birlik geçiş hükümeti, Türk halkına nefes aldıracak, dünyaya olumlu mesaj verecektir. Unutulmasın ki, Atatürk'ün dediği gibi, "Türkiye Cumhuriyeti ilelebet var olacak, yaşayacaktır."

 
Özgür Özel'e Antalya'da racon kesmişler
 
Acil durum provası
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Demet Evgar'dan 'normal doğum' kamu spotuna tepki
Ünlü oyuncu Demet Evgar, Sağlık Bakanlığı’nın "Sağlıklı olan normal doğumdur" ...
Babasını öldürüp, annesi ve kardeşini yaralayan şüpheli tutuklandı
RİZE'de, kahvaltı sırasında tartıştığı babası Sami Canca'yı (66) öldürüp, ...
Makyaj malzemesi ve kozmetik ürünlerde büyük tehlike
Kadınların hemen hemen her gün kullandığı kozmetik ürünlerle ilgili Dünya ...
 
Rojin'i arama çalışmaları 8'inci gününde
VAN'da kaybolan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş'i (21) arama çalışmaları, ...
Fatih'te öldürülen İkbal'in cenazesi Adli Tıp Kurumu'ndan alındı
FATİH'te surlarda öldürülen İkbal Uzuner'in cenazesi amcası tarafından ...
Ezgi Mola, kadın cinayetlerine sessiz kalmadı
Geçen gün Türkiye gündemine sarsıcı bir şekilde düşen kadına yönelik taciz, ...
 
19 ilde 'Narkoçelik-42' operasyonu
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın sosyal medya hesabından paylaştığı bilgilere ...
Ertan Saban açtı ağzını yumdu gözünü
Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı, bazı oyuncuların çalışmadan ...
Hasan Can Kaya’dan örnek davranış
Ünlü komedyen Hasan Can Kaya, “Konuşanlar” adlı komedi programının bir ...
 
Dursun Gündoğdu
Özgür Özel'e Antalya'da racon kesen adam...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Acil durum provası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Toplumsal sıkıntılar
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
757 yıllık bir Yörük geleneği
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Nedir bu yaşadıklarımız?
İsa Altun
İsa Altun
İban vurgununa dikkat
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Ekim'de Terazi burcunda gerçekleşecek Güneş Tutulması ile sizin için bir çağ kapanıp bir çağ başlıyor. Hayatınızın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva