Geçtiğimiz günlerde yapılan genel kurul sonrası görev bölümü yapan Gıda Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Şehmus Alparslan ve yönetim kurulu üyelerine ziyarette bulunan Tümer, gıdaya erişimin zorlaştığı günümüzde kaynakların doğru kullanılmasının önemine işaret etti.
Türkiye’de sütsüz peynir, arı görmemiş bal ve askerlerin zehirlenmesinden at-eşek etine kadar bir yığın sorunla karşı karşıya olunduğunu belirten Tümer, “Gıdaya erişim zorlaşırken ve dünyanın çeşitli ülkelerinde gıdasızlık nedeniyle ölümler yaşanırken Türkiye’nin güvenli bir gıda politikasının olmaması gelecek adına kaygı vericidir” dedi. Son dönemlerde, üst üste yaşanan gıda zehirlenmelerine işaret eden ve bu durumun hiçbir kesim tarafından kabul edilmemesi gerektiğini vurgulayan Tümer, özellikle askeri kışlalarda yaşanan ve ölümle de sonuçlandığı bilinen vakaların üst üste yaşanmasının Türkiye’deki gıda güvenliğinin hangi noktaya geldiğini açıkça gösterdiğini belirtti. Ziyareti için Tümer’e teşekkür eden Gıda Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Şehmus Alparslan ise toplu yemek tüketimi gibi hayati bir konuda gıda güvenliğinin ön planda tutulması gerektiğini, gıda mühendisinin olmadığı yerlerde gıda üretiminin eksik ve güvensiz olacağını kaydetti.
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |