AÜ Ayşe Sak Uygulamalı Bilimler Fakültesi son sınıf öğrencilerinin bir yarıyıl zorunlu işyeri eğitimlerini ATSO üyesi firmalarda gerçekleştirebilmeleri amacıyla imzalanan 'İşyeri Eğitimi İşbirliği Protokolü' kapsamında 271 öğrenci işyeri eğitimini başarıyla tamamladı. Öğrencilerin yarıdan fazlasına firmalar tarafından iş teklifi yapıldı.
AÜ Ayşe Sak Uygulamalı Bilimler Fakültesi'nde '2018 yılı İşyeri Eğitimi Değerlendirme Toplantısı' düzenlendi. Toplantıya, AÜ Ayşe Sak Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Gülmez, ATSO MESEM Müdürü Tolga Cenk Türk, ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Erol Erkan, öğretim üyeleri Doç. Dr. Olgun Kitapçı, Doç Dr. Ramazan Erturgut, öğretim görevlisi İsmail Karayün ile öğrenciler katıldı.
ATSO yönetim kurulu üyesi Erol Erkan, Türkiye'de en büyük sorunların başında işsizliğin geldiğini belirterek, "Türkiye'de genç nüfusta işsizlik oranı son derece yüksek. Üniversiteden mezunlarımızın önemli bir kısmı bir süre iş bulamayıp dershaneye giderek kamu personeli sınavına hazırlanmaya başlıyorlar. Diğer tarafta ise nitelikli elemana ihtiyaç duyan ve istediği özelliklerde elemana ulaşamayan iş dünyasında önemli bir kesim var. Dönem dönem üyelerimize yaptığımız anketlerde nitelikli eleman bulma sorunu hep üst sıralarda yer alıyor. Bir tarafta işsiz insanlarımız, diğer tarafta çalıştırabileceği standartta işgücü arayan işverenlerimiz varsa ortada bir sorun var demektir. Bu durumda, mesleki ve teknik eğitim ile iş dünyası arasında yeterli seviyede diyalog kurulamamasının da önemli payı bulunmaktadır" dedi.
İŞYERİ EĞİTİMİ SONRASI İŞ TEKLİFİ
ATSO olarak üniversite mezunu gençlerin doğrudan mezun oldukları sektörde çalışabilmeleri adına bir dizi proje yürüttüklerini kaydeden Erol Erkan, bu kapsamda yaptıkları 'İşyeri Eğitimi İşbirliği' protokolün meyvelerini toplamaya başladıkların söyledi. 2016 yılında 33 öğrenci, 2017 yılında 107 öğrenci ve bu yıl ise 131 öğrencinin işyeri eğitimini başarılı şekilde tamamladığını ve firmalardan iş teklifi alarak mezun olduklarını kaydeden Erkan, "Bir öğrencimiz ise işyeri eğitimini yurt dışında yapmış ve eğitim sonrasında firmada çalışmaya başlamıştır" dedi.
Düzenledikleri programın bilinen üniversite stajlarından farklı bir nitelik taşıdığını kaydeden Erol Erkan, "Bu program son sınıf öğrencilerini 3.5 ayda iş hayatına hazırlayan, üniversiteden öğrendikleri teorik bilgileri uygulamada, gözlemleme ve harmanlama imkânı sunan bir içerik ile tasarlandı. Böylece öğrenciler kısa da olsa bir iş tecrübesine sahip olarak mezun olma imkanına sahip oluyorlar. İşverenlerimiz ise uygulama konusunda işletmesinde deneyim kazanmış nitelikli elemanı değerlendirebilme imkânına kavuşmakta. Bu tür programların artması için ATSO olarak desteğimiz devam edecektir" dedi.
Prof. Dr. Mustafa Gülmez ise ATSO ile üniversite arasında imzalanan işyeri eğitim protokolünün öğrenciler için çok önemli olduğunu, okulda öğrenilen bilgilerin işletme ortamında birleştirilmesi ile öğrencilerin iş hayatına mezun olmadan hazırlanabildiğini belirtti.
Prof. Dr. Gülmez, ATSO ile kurulan bu işbirliği modelinin Türkiye'deki başka üniversitelerinde model almaya başladığını belirterek, bu protokolün önümüzdeki dönemde de devam edeceğini ifade etti.
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |