Son zamanlarda öne çıkan meyve hünnap Silifke İlçesinde yetiştirilmeye başlandı. İlçede deneme amaçlı ekim yapan ziraat mühendisi Mustafa Levent, aldığı verimden memnun.
Hünnap meyvesinin özellikle de bağırsak sorunu yaşayan vatandaşların daha çok tercih ettiğini belirten üretici Levent, “Bu meyveyi Silifke’nin Sökün mahallesinde yetiştirmeye başladık. Şuan için deneme amaçlı dikimini yapmaya başladığımız bu meyve bazı bahçelerin kenarlarında da mevcut. Fakat bu zamana kadar faydalarının bilinmediği için çok fazla tüketimi yapılmadı. Son günlerde hünnap meyvesi oldukça talep görüyor. Bu nedenle bizlerde deneme amaçlı dikimini yaptık” dedi.
'BOL MİKTARDA VİTAMİN İÇERİYOR'
Hünnapın ham olarak tüketilen bir meyve olduğunu belirten Levent, “Genelde ham olarak tüketimi tercih ediliyor. Olgunlaştığı zaman çok yakından tanıdığımız kuru üzüme görüntü olarak çok benzerliği oluyor. Hünnap, bol miktarda A ve C vitamini içerdiğini kalsiyum, magnezyum, fosfor ve özellikle potasyum açısından inanılmaz derecede zengin olduğunu uzman hekimler televizyon yayınlarında da söyleniyor. Halkımız artık doğal ürünler tüketme gayreti içinde” diye konuştu.
Atike CEYLAN KAÇAR/SİLİFKE (Mersin), (DHA)
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |