Kemal Kılıçdaroğlu savunma yaptı
Kemal Kılıçdaroğlu savunma yaptı
Antalyalı halk oyunu takımı Türkiye şampiyonu oldu
Antalyalı halk oyunu takımı Türkiye şampiyonu oldu
14 dizide 3 bin 13 kadına şiddet sahnesi
14 dizide 3 bin 13 kadına şiddet sahnesi
'14. Geleneksel Satış Noktaları Toplantısı' gerçekleşti
'14. Geleneksel Satış Noktaları Toplantısı' gerçekleşti
17 Ağustos 2017 Perşembe - 13:14

Sokak hayvanlarına ve yaban hayvanlarına özel barınak

ALANYA Belediyesi Geçici Sahipsiz Hayvan Bakım Evi'nde, sokak ve yaban hayvanlarının tedavi ve bakımı yapılıyor. Merkezde, kartaldan şahine, dağ keçisinden geyiğe birçok hayvan tedavi görüyor.

Sokak hayvanlarına ve yaban hayvanlarına özel barınak
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Alanya Belediyesi Geçici Sahipsiz Hayvan Bakım Evi, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan 24 dönümlük arazinin kiralamasıyla geçen yıl kuruldu. Alan içerisinde 36 hayvan bölümü, 5 yavrulu anne, 3'er hayvan müşahade ile tecrit bölümü, 2 köpek bakım evi, kedi bakım evi, rehabilitasyon ünitesi, karantina bölümü, 4 ameliyathane, 2 diğer hayvan bakım ünitesiyle hizmet veriliyor. Hayvan gezi alanları ve evcil hayvan mezarlığını da bünyesinde bulunduran merkezde aynı anda 4 ameliyat yapılabilecek şekilde bir de ameliyathane bulunuyor. Bakım evinde kurulan mutfaklarda hayvanlar için gereken gıdalar merkez içerisinde hazırlanırken, gıdaların bekletilmesi için de 2 soğuk hava deposu bulunuyor. Sokak hayvanları veya evcil hayvanların bakım ve tedavisi yapılabilen bakım evinde yapılan protokolle yaban hayvanlarının da tedavisi gerçekleştirilmeye başladı. Merkezde kartaldan ahine, dağ keçisinden geyiğe birçok hayvan tedavi görüyor.

ÖZEL PROTOKOLLÜ GIDA

Alanya Belediyesi Geçici Sahipsiz Hayvan Bakım Evi sorumlu veterineri Hasan Eşit, bakım evinde Türkiye'de birçok ilkin uygulandığını söyledi. Veteriner Eşit, şöyle dedi:

"Hayvanların beslenmesi için oluşturulan mutfaklarda ve depolarda bakım evlerinde Türkiye'de ilk olarak gross marketler ve büyük markalarla özel protokoller imzalanarak insan gıdası olarak kullanılamayacak ve tamamen hayvanlar için olan gıdalar alınıyor, soğuk hava depolarında bekletilerek her gün taze olarak hayvanlara veriliyor. Hayvanlara gıda verilirken dikkat edilen bir diğer husus da gıda sunumu sırasında hayvanların birbiriyle kavga etmesinin önlenmesi. Bunun için her hayvan için müstakil ve özel gıda verilmekte. Hayvana özel beslenme kapları her gün yıkanmakta ve ertesi gün yine aynı kap aynı hayvana kullanılmaktadır."

"TÜRKİYE'DE BİR İLK"

Ülke çapında mevzuata uygun ve prosedürlerin üzerinde üniteler barındırma ve hizmet çeşitliliği açısından Türkiye'nin en büyük bakım evi olduklarını anlatan Hasan Eşit, şöyle konuştu;

"Burada hayvanların ihtiyaçlarını karşılayacak sağlık müdahaleleri yapılmaktadır. Bunların yanında kısırlaştırma da rutin olarak yapılıyor. Yılda ortalama 1400 yıllık kısırlaştırma faaliyeti yapılıyor. Merkezde bulaşıcı hastalıklarla da mücadele yapılıyor. Burada yıllık ortalama 2 bin 500 kuduz aşısı, iç parazit uygulamaları yapılıyor. Yine de ulaşamadığımız veya merkezin karşılayamayacağı tıbbi müdahalelerde ise bakım evimizle Alanya'da bulunan birçok klinikle de protokollerimiz mevcut. Bu protokollerle hayvanlarımızın her türlü ameliyat ve tedavisi yine ücretsiz bir şekilde hayvanlarımıza uygulanıyor."

YABAN HAYVANLARI DA TEDAVİ EDİLİYOR

Türkiye'de ilçe bazında ilk defa Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ile Alanya Belediyesi arasında imzalanan özel protokol kapsamında doğada bulunan vahşi hayvanların tespit, tedavi, bakımı ve doğaya salınması iki kurum arasında ortaklaşa gerçekleştiriliyor. Doğada bulunan yaralı yaban hayvanları merkeze getirilerek tüm tedavisi gerçekleştiriliyor. Vahşi hayvan ünitesinin merkezin hizmete girdiği 2017 yılı başından bu yana var olduğunu aktaran Eşit, şöyle dedi:

"Üniteler yapılırken çok geniş ölçekli düşünüldü. Kedi ve köpek bakım evleri içerisinde de yaban hayvanlarını kurtarabilecek misyonu üstlenecek şekilde dizayn edildiği için biz bu hayvanlara da yardım etmek istedik. 2017 yılında faaliyete başlamadan önce Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na gerekli başvuru süreçlerimizin tamamlanmasıyla imzalanan protokol sayesinde bu faaliyetleri yürütmekteyiz. Doğada yaban hayvanı bulunduğu zaman Doğa Koruma ve Milli Parklar Alanya Şefliği'nce tespiti yapılıyor ve merkezimize getiriliyor. Gerekli tıbbi müdahaleler gerekiyorsa rehabilitasyon sürecine de giriliyor. Yaban hayvanı tamamen sağlığına ulaştığında da doğal yaşamına tekrardan salınıyor."

HAYVAN DOSTU BELEDİYECİLİK

Belediyenin 'hayvan dostu' belediyecilik anlayışı olduğunu belirten Alanya Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Yenialp de merkezin kurulmasındaki amacın sahipsiz sokak hayvanlarına sahip çıkmak, sağlık ve tedavi haklarını tanımak, yine merkeze bağlı olan mobil araçlarla da tespitini yaparak yerinde müdahalelerde bulunarak veya merkeze getirilerek hayvanlara yardım sağlamak olduğunu söyledi.


ANTALYA'NIN ALANYA ILCESI'NDE HIZMET VEREN ALANYA BELEDIYESI GECICI SAHIPSIZ HAYVAN BAKIM EVI'NDE, SOKAK HAYVANLARININ YANI SIRA YABAN HAYVANLARININ DA TEDAVI VE BAKIMI YAPILIYOR. MERKEZDE KARTALDAN, SAHINE, DAG KECISINDEN GEYIGE BIRCOK HAYVAN TEDAVI GORUYOR.(FOTO:ENGIN ANAK/ALANYA-DHA)
 
Engin ANAK/ALANYA (Antalya), (DHA) 

 

 
Bıçkıcı Köprüsü açılıyor
 
Kekova'da tarih ve doğanın içinde kano turu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bıçkıcı Köprüsü açılıyor
ANTALYA'nın Gazipaşa İlçesi'nde Devlet Su İşleri (DSİ) 13. Bölge Müdürlüğü ...
Aracın altında kaldı
ANTALYA'nın Gazipaşa İlçesi'nde sürücüsünün park ederken el freni çekmeyi ...
Ölüm geliyorum dedi
ANTALYA'nın Demre İlçesi'nde, uzun süreden bu yana ralarında anlaşmazlık ...
 
Boğaçay'da mülkiyet satışı Bakanlar Kurulu'nda onaylandı
ANTALYA'da turizm sektörü temsilcileriyle bir araya gelen Menderes Türel, ...
Antalya'da uyuşturucu'dan 4 gözaltı
ANTALYA'da polisin uyuşturucu operasyonlarında biri kadın dört kişi gözaltına ...
Eczacı kazada öldü
ANTALYA'nın Finike İlçesi'nde eczacı 27 yaşındaki Mehmet Türkdil, motosikletiyle ...
 
Akdeniz'de 3.4 büyüklüğünde deprem
AKDENİZ'de Richter Ölçeği'ne göre 3.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
633,3 metrelik meyveli kek Guinness'e aday
ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde çocukların da katıldığı etkinlikte Guinness ...
Zorla fuhuş yaptıran çeteye operasyon: 7 gözaltı
ANTALYA İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince, Manavgat İlçesi'nde yabancı ...
 
Dursun Gündoğdu
Siyasette bir tornistan hikayesi
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Mustafa Kemal'e ceza verilemez
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Bitmedi, bitmiyor, bitmeyecek…
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Robotaksi dönemi
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
757 yıllık bir Yörük geleneği
İsa Altun
İsa Altun
İban vurgununa dikkat
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva