14 dizide 3 bin 13 kadına şiddet sahnesi
14 dizide 3 bin 13 kadına şiddet sahnesi
'14. Geleneksel Satış Noktaları Toplantısı' gerçekleşti
'14. Geleneksel Satış Noktaları Toplantısı' gerçekleşti
ATSO İnovasyon Ödülleri sahiplerini buldu
ATSO İnovasyon Ödülleri sahiplerini buldu
'Sular Bulanmadan' Antalya'da ilk kez seyirciyle buluşuyor
'Sular Bulanmadan' Antalya'da ilk kez seyirciyle buluşuyor
9 Eylül 2020 Çarşamba - 10:02

Sivas'ta yılda 200 ton kavurma tüketiliyor

SİVAS'ta genellikle kış mevsiminde yoğun olarak tüketilen ve kentteki kombinalarda her yıl belirli zamanlarda hazırlanan kavurma sofraları süslüyor. Kentte yılda 200 ton kavurma tüketiliyor.

Sivas ta yılda 200 ton kavurma tüketiliyor
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Kentte genellikle kış mevsimi için hazırlanan Sivas kavurması sofraları süslüyor. Her yıl belirli zamanlarda hazırlanan kavurma, Sivaslıların vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alıyor. Kavurma, kent genelinde özellikle sabah kahvaltılarında tercih edilen gıda ürünlerinin başında yer alıyor. Kombinalarda kazanlarda kaynatılan tonlarca et, uzun bir süre bekletiliyor. Tuz ilavesi yapıldıktan sonra kılıflara ve kalıplara doldurulan kavurmalar donduruculara konuluyor. Daha sonra ise kasaplardaki tezgahlarda yerini alan kavurma kışın yemeklere lezzet veriyor. Kentte yılda yaklaşık 200 ton kavurma tüketiliyor. 

'6 AY RAF ÖMRÜ VAR'

Kavurma üretimi yapan bir firmanın işletmecisi, Gıda Mühendisi Erdinç Hastaoğlu, yapılış aşaması hakkında bilgi verdi. Kuşbaşı olarak doğranan etlerin özenle pişirilip saklandığını söyleyen Hastaoğlu, "Geleneksel ürünümüz olan Sivas kavurması için eti alıp kuşbaşı olarak doğruyoruz. Daha sonra ise buhar kazanlarında pişirerek üzerine sadece tuz ilave ettikten sonra dolduruyoruz. Bu kılıflara doldurduğumuz kavurmaları 100'er gram vakumlu bir şekilde ambalajlıyoruz. Bu şekilde tüm Türkiye'ye soğuk zinciri bozulmadan kargo ile gönderimini sağlıyoruz. Sivas kavurmasının 6 ay raf ömrü vardır. Eğer blok halinde üretim ise 3 ay tüketim ömrüne sahiptir" dedi. 

'SİVAS KAVURMASI VAZGEÇİLMEZDİR'

Kavurmanın özellikle kahvaltıda tüketildiğini söyleyen Hastaoğlu, "Kavurmayı genelde tüm yemeklerde 100'er gram olarak ev hanımları kullanıyor. Ayrıca kahvaltıların da vazgeçilmezidir. Sokak lezzetleri olarak da çok fazla tercih ediliyor. Yurt dışından da çok fazla yoğunluk oluyor. Genelde yaz mevsiminde memleketlerine gelenler çok fazla kavurma alıyor. Biz yılda yaklaşık 30 ton kavurma üretiyoruz. Sivas genelinde ise yaklaşık 200 ton kavurma tüketiliyor. Sivas kavurmayı çok fazla tüketiyor. Sivas et yemeyi çok seven bir şehirdir. Sivas kavurması bir vazgeçilmezdir" diye konuştu.

Sivaslılar ise kavurmanın kentin kültürlerinden biri olduğunu belirterek, mutlaka satın almak veya kendi imkanları ile yaparak tükettiklerini ifade etti. 

SIVAS'TA GENELLIKLE KIS MEVSIMINDE YOGUNLUKTA TUKETILEN VE KENTTEKI KOMBINALARDA HER YIL BELIRLI ZAMANLARDA HAZIRLANAN KAVURMA SOFRALARI SUSLEMEYE DEVAM EDIYOR. SIVASLILAR ISE HER YIL YAKLASIK 200 TON KAVURMA TUKETIYOR.

(FOTO:HUSNU UMIT AVCI/SIVAS-DHA)

SIVAS'TA GENELLIKLE KIS MEVSIMINDE YOGUNLUKTA TUKETILEN VE KENTTEKI KOMBINALARDA HER YIL BELIRLI ZAMANLARDA HAZIRLANAN KAVURMA SOFRALARI SUSLEMEYE DEVAM EDIYOR. SIVASLILAR ISE HER YIL YAKLASIK 200 TON KAVURMA TUKETIYOR.

(FOTO:HUSNU UMIT AVCI/SIVAS-DHA)

SIVAS'TA GENELLIKLE KIS MEVSIMINDE YOGUNLUKTA TUKETILEN VE KENTTEKI KOMBINALARDA HER YIL BELIRLI ZAMANLARDA HAZIRLANAN KAVURMA SOFRALARI SUSLEMEYE DEVAM EDIYOR. SIVASLILAR ISE HER YIL YAKLASIK 200 TON KAVURMA TUKETIYOR.

(FOTO:HUSNU UMIT AVCI/SIVAS-DHA)

SIVAS'TA GENELLIKLE KIS MEVSIMINDE YOGUNLUKTA TUKETILEN VE KENTTEKI KOMBINALARDA HER YIL BELIRLI ZAMANLARDA HAZIRLANAN KAVURMA SOFRALARI SUSLEMEYE DEVAM EDIYOR. SIVASLILAR ISE HER YIL YAKLASIK 200 TON KAVURMA TUKETIYOR.

(FOTO:HUSNU UMIT AVCI/SIVAS-DHA)

SIVAS'TA GENELLIKLE KIS MEVSIMINDE YOGUNLUKTA TUKETILEN VE KENTTEKI KOMBINALARDA HER YIL BELIRLI ZAMANLARDA HAZIRLANAN KAVURMA SOFRALARI SUSLEMEYE DEVAM EDIYOR. SIVASLILAR ISE HER YIL YAKLASIK 200 TON KAVURMA TUKETIYOR. ISLETME SAHIBI VE GIDA MUHENDISI ERDINC HASTAOGLU, KAVURMANIN YAPILISI HAKKINDA BILGI VERDI.

(FOTO:HUSNU UMIT AVCI/SIVAS-DHA)

SIVAS'TA GENELLIKLE KIS MEVSIMINDE YOGUNLUKTA TUKETILEN VE KENTTEKI KOMBINALARDA HER YIL BELIRLI ZAMANLARDA HAZIRLANAN KAVURMA SOFRALARI SUSLEMEYE DEVAM EDIYOR. 

(FOTO:HUSNU UMIT AVCI/SIVAS-DHA)

SIVAS'TA GENELLIKLE KIS MEVSIMINDE YOGUNLUKTA TUKETILEN VE KENTTEKI KOMBINALARDA HER YIL BELIRLI ZAMANLARDA HAZIRLANAN KAVURMA SOFRALARI SUSLEMEYE DEVAM EDIYOR. 

(FOTO:HUSNU UMIT AVCI/SIVAS-DHA)

Hüsnü Ümit AVCI- Mert Taha VAROL/SİVAS, (DHA)

Etiketler:
 
Van kedileri, 2020'nin son yavrularını dünyaya getirdi
 
Okul özlemlerini kitap okuyarak gideriyorlar
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Van kedileri, 2020'nin son yavrularını dünyaya getirdi
VAN Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Kedi Araştırma Merkezi'nde koruma altında ...
Çal Mağarası, en sakin dönemini yaşıyor
TRABZON'un Düzköy ilçesinde yer alan ve dünyanın en uzun 2’nci mağarası ...
Okula gitmeden okuma-yazma öğrendi, sonra kitap yazdı
VAN'ın Erciş ilçesine bağlı Çobandüzü Mahallesi'nde yaşayan 6 çocuk babası ...
 
Uçak sınıf
AĞRI İbrahim Çeçen Üniversitesi Sivil Havacılık Meslek Yüksekokulu Kabin ...
3 boyutlu yazıcı ile protez bacak yapıldı
BOLU Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde görev yapan akademisyenler Ceren ...
Asırlık geleneği mağarada sürdürüyorlar
GAZİANTEP'te asırlık kendir (halat) geleneği, Sulu Mağara'daki el yapımı ...
 
Polis kına gecesini bastı
BURSA'da koronavirüs tedbirleri kapsamında yasaklanmasına rağmen, kurallara ...
Dükkan önünden motosiklet hırsızlığı kamerada
BURSA'nın İnegöl ilçesinde, kimliği belirsiz kişinin, dükkanın önünden ...
Denizden öğrencisini kurtarırken boğulan öğretici, toprağa verildi
SAMSUN’da, denizde boğulma tehlikesi geçiren öğrencisi M.A.'yı (12) kurtarmak ...
 
Dursun Gündoğdu
Siyasette bir tornistan hikayesi
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Mustafa Kemal'e ceza verilemez
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Bitmedi, bitmiyor, bitmeyecek…
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Robotaksi dönemi
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
757 yıllık bir Yörük geleneği
İsa Altun
İsa Altun
İban vurgununa dikkat
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva