Burdur merkez Köprübaşı'nda eşi ve oğluyla lokanta işleten Ayçin Bedel, şişleri kendi elleriyle sıkıp ocakta pişirerek, müşteriye hazır hale getiriyor. Kentte, Burdur şişinin tek kadın ustası olan Ayçin Bedel'in yemekleri, misafirlerin de beğenisini topluyor. Özellikle yerli ve yabancı turistlerin lotantaya uğradığını vurgulayan Ayçin Bedel, "Burdur şişimizi il dışından gelen müşterilerimize tanıtmaya çalışıyoruz" dedi.
Burdur şişte kullanılan kıymanın, büyükbaşın kaburga etinden yapıldığını söyleyen Bedel, "Kıymaya tuz dışında bişey katılmaz. 6 şiş tek porsiyon, 9 tanesi 1,5 porsiyondur. Gayet güzel bir lezzettir" dedi. Şişleri hem hazırlayıp hem ocakta pişirdikten sonra servis ettiğini de belirten Bedel, Burdur'un tek kadın şiş ustası olmasının gururunu yaşadığını söyledi.
Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |