Evliya Çelebi'nin 400 yıl önce Seyahatnamesinde 'Gebre' olarak geçen ve 'çok faydalı' bitki dediği kapari bitkisi, Silifkeliler tarafından ticari olarak değerlendirilmese de ‘şifalı’ olduğuna inanılarak tüketiliyor. Sahil yolu üzerinde orta refüjlerde ve makilik yerlerde kendiliğinden yetişen kapari, içinde barındırdığı yoğun aromatik maddeler nedeniyle hoş, kendine özgü kokusu ve tadı ile dikkat çekerken, salatalarda, et, balık yemeklerinde, çorbalarda ve turşu olarak ek gıda olarak sıklıkla tüketiliyor.
Araştırarak faydaları hakkında pek çok bilgiye sahip oldukları kapari bitkisini sahil yolu bandında ve yol ortası orta refüjde toplayan Safiye Metin ve Selda Ortak , “Faydalı olduğu için topluyoruz. İnternet üzerinden tarifini alıp turşusunu yapacağız her zaman metini duyduk sağlığa faydalı diye. İnternet üzerinden araştırdık sağlık açısından faydasından bizde faydalanalım dedik, araçla gelip geçerken en fazla burada olduğunu bildiğimiz bu bitkiden toplayarak bizde faydalanalım istedik” dedi.
Atike CEYLAN KAÇAR/SİLİFKE(Mersin), (DHA)
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |
|
||||||||||||
Koç 21 Mart - 20 Nisan
|
||||||||||||
|
||||||||||||
|
||||||||||||