Serik Kaymakamı Cemal Şahin, ilçeye gelen depremzedeler ve onlara yönelik çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Kaymakam Cemal Şahin, "Serik Gençlik Merkezi'ni Afet Koordinasyon Merkezi'ne çevirdik. Çınaraltı Meydanı'ndaki zabıta binasını da Yardım Toplama Merkezi'ne dönüştürdük. Yardımları burada toplayıp, buradan dağıtımlarını yapıyoruz. Tek elden arkadaşlarımız vasıtası ile dağıtımları gerçekleştiriyoruz. İlk etapta ilçemize gelen depremzedeleri otel, yurt ve pansiyonlara yerleştirmeye gayret gösterdik. İlçemizde kayıtlı 11 bin 588 depremzede bulunuyor. Bunun içinde 6 bin 784'ü kendi imkanları ile geldi; akraba ve eş dost ile gelenler var. Kayda girmeyen rakamlar da söz konusu olabilir" dedi.
İlçenin kapasitesinin dolduğunu aktaran Kaymakam Şahin, "Konaklayan tüm depremzedelere; otel, yurt pansiyondakiler dahil olmak üzere Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığı ile kıyafet yardımı yaptık. Diğer taraftan evlerde kalanlara da gıda kolisi teminimiz oldu. Bu süreci farklı kurumlardan 63 kamu personeli ile yürütmeye çalışıyoruz. Hangi alanda hizmete ihtiyaç varsa o alanda vatandaşlarımızı mağdur etmemeye gayret gösteriyoruz. Burada İlçe Nüfus Müdürlüğü'nde de depremzedelere geçici kimlik, ehliyet gibi 1400 işlem gerçekleştirmişiz" diye konuştu.
Depremzedeleri konakladıkları yerlerde ziyaret ettiğini de belirten Kaymakam Şahin, "Ben de bizzat ailemle yurtlar, pansiyonlar, oteller olmak üzere sahadaki depremzedelerin çoğunluğu ile görüştüm. Ziyaret ettim. Sıkıntılarını ve isteklerini dinledim" dedi.
Serik'e gelip daha sonra memleketine dönmek isteyenlere de otobüs bileti temin ettiklerini kaydeden Kaymakam Şahin, "Bu süreci desteklemek amacı ile ayni olarak yeni bağışlar bulmaya çalışıyoruz. Bunları depremzedelerimiz için kullanıyoruz. Maddi olarak da depremzedelerimizde memleketlerine geri dönmek isteyenler oluyor. Evini, iş yerini, kontrol etmeleri lazım tabii ki. Bunlar için nakit veremiyoruz ama otobüs bileti konusunda, ulaşım yardımcı oluyoruz" diye konuştu.
Kaymakam Cemal Şahin, depremzede öğrencilerle ilgili ise şu bilgileri verdi:
"Bugün itibarı ile depremzede çocuklarımızı da ilçe genelinde okullarımıza yerleştirdik. Bine yakın depremzede öğrenci olduğu tespitimiz var. Bu rakam değişiyor. Bunlardan 587'si eğitim ve öğretime başladı. Öğrencilerimize okul kitapları, kırtasiye ve üniformalarını temin ettik. İhtiyaçlarını okul aile birlikleri ve hayırseverler vasıtası ile karşıladık. Okullarımızda bu öğrencilerimiz ziyaret ettik. Okullarda yerli öğrencilerimizin depremzede öğrencileri bağırlarına bastığını, onlara yabancılık çektirmemek için gayret gösterdiğine tanık oldum. Çocuklarımız onlara çok iyi ev sahipliği yapıyorlar, hepsi çok bilinçli."
Serik Devlet Hastanesi'nde depremzedelerin sağlık hizmetlerinin eksiksiz verildiğini belirten Kaymakam Şahin, "Hastanemizde yatan 13 depremzede hastamız var. Gelenler ve taburcu olanlar var. Sağlık bakımlarını yapıyoruz. Tedavi edilenleri daha rahat edebilecekleri yerlere yerleştiriyoruz. Depremzedelerimiz hastanemiz haricinde aile hekimlerinden de faydalanabiliyorlar" dedi.
Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA)
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |