Dubai'de Word Trade Center'da yapılan Dünya Yemek Yarışması'na ATSO sponsorluğundakatılan Antalyalı gastronomi öğrencisi Alper Güler, hem tavuk ve hem de et kategorilerinde dünya 4'üncüsü oldu. 26 Şubat - 2 Mart tarihleri arasında 25 ülkeden 1500 kişinin katıldığı yarışmada, Türkiye'yi temsil eden 20 yaşındaki Güler, 30-35 yaş ortalaması olan katılımcıları geride bırakarak dünya 4'üncüsü olmayı başardı.
İstanbul Okan Üniversitesi 2'nci sınıf gastronomi öğrencisi olan Alper Güler, ATSO Başkan Yardımcısı Mustafa İssi'yi ziyaret etti. Katıldığı yarışmada 25 ülkeden aşçılarla mücadele ettiğini söyleyen başarılı öğrenci, “Hedefim Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmekti. Başarılı olduğumu düşünüyorum. Ülkemin adını gastronomi odaklı bir etkinlikte duyurmama yardımcı olan ATSO Başkanı Davut Çetin, Yönetim Kurulu ve tüm ATSO camiasına teşekkür ediyorum" dedi.
Alper Güler, mayıs ayı ortalarında Tayland'da yapılacak Ultimate Chef Challenge Asya Yemek Kupası'na da katılacağını kaydederek sponsorlardan destek talep etti. (DHA)