Salihli Ziraat Odası Başkanı Cem Yalvaç, kayısı hasadı yapılan tarım alanlarında üreticileri ziyaret etti. Yalvaç, ilçe genelinde 5 bin 200 dekar alanda kayısı yetiştirildiğini ve Salihli'nin üretimde Manisa'da ilk sırada yer aldığını söyledi. Salihli'de yetiştirilen kayısıların rengi, aroması ve tadı dolayısıyla Türkiye'nin birçok ilinden rağbet gördüğünü kaydeden Yalvaç, ağırlıklı olarak kırsal Adala, Taytan, Akören ve Dombaylı mahallelerinde yetiştirildiğini aktardı. Salihli Ziraat Odası Başkanı Yalvaç "Salihli'de 5 bin 200 dekar alanda kayısı üretimi yapılmaktadır. Aromasıyla tadıyla ister reçellik ister sofralık ister hoşafta kullanılmak üzere olsun kayısılarımız her alanda Türkiye'deki en iddialı ürünlerdendir. Mersin ilinin Mut ilçesindeki erkenci kayısı ile Salihli kayısısı hemen hemen aynı zamanda çıkar. Fakat bizim şansımız, erkenci zazalarımız 15-20 gün önce geldiği için şu an fiyat yönünden daha iyi. Zaza cinsi kayısımızın hasadı 20 gün boyunda devam edecek. Ardından mektepli, prima, Iğdırlı ve perfect cinsi kayısılarımızda hasat başlayacak. Salihli Ovası'nda kayısı hasadı temmuz ayı sonuna kadar sürecek" diye konuştu.
?Üreticilerden Ahmet Yel de "Kısa bir süre önce Salihli Ovası'nda kayısı hasadı başladı. Ağaçlarda bu yıl meyve zayıf, diyebiliriz. Yani rekolte de bir düşüş gözlemliyoruz. Salihli Ovası'nda birçok çeşitte kayısı yetiştiriciliği yapılıyor. Şu anda zaza cinsi kayışlarımızın hasadı başladı. Tüm üreticilerimize bereketli bir sezon diliyorum" dedi.
Emre SAÇLI/SALİHLİ (Manisa), (DHA)
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |