Etkinliğe, eser sahiplerinin yanında, Akdeniz Üniversitesi'nden de çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.
Sempozyuma Mustafa Ceylan, Harun Yiğit, Yusuf Bozan ve Refika Doğan'ın öncülüğünde 100'e yakın şair ve yazardan oluşan 'Gülce Edebiyat Akımı' da katıldı. Öğrenciler, akım mensubu şair ve yazarların kitaplarına büyük ilgi gösterdi. Sempozyum, sunum ve tartışmaların yanında, şairlerden şiir dinletisi, şarkı ve türkülerle renklendirildi.
İLESAM Genel Başkanı Mehmet Nuri Parmaksız'ın yönettiği sempozyumda, Prof. Dr. İsmail Yakıt 'Türk Şiirinde Tarih Düşürme Geleneği', Prof. Dr. Nurullah Çetin 'İstiklal Marşımızı Anlamak', Doç. Dr. Ali Cin 'Türk Romanında Milli Gülce Şiiri', Mustafa Ceylan 'Gülce Edebiyat Akımı ve Gülce Şiiri' konularını işledi.
Mustafa Ceylan 'Gülce Edebiyat Akımı'nın tarifini ise şu şekilde özetledi; "Bu akım; Türklüğün temel değerleri çerçevesinde hareket eden, ilkelerini birlik, beraberlik, yenilikçilik, çağdaşlık, Atatürkçülük ve milli değerlere bağlayan, gelecek nesillere örnek olan, particilik, bölgecilik, mezhep, köken ayrımcılığına karşı duran evrensel bir topluluk" dedi.
Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA)