Antalya'nın Muratpaşa İlçesi Çağlayan Mahallesi'ndeki bir sitede ailesi ile birlikte yaşayan Gülçin Sipahi, 1.5 yaşındayken Spinal Müsküler Atrofi (SMA) Tip 2 hastası oldu. İhtiyaçlarını akülü sandalye üzerinde gideren Sipahi, hiçbir zaman hayata küsmedi. Küçük yaşlarda resim sanatına ilgi duyan Gülçin Sipahi, karakalemle deneme çizimleriyle de yeteneğini ortaya çıkardı. Bir sanat merkezinde resim eğitim alan Sipahi, evinin bir odasını sanat atölyesine dönüştürdü, kendisine özgü teknikler geliştirdi.
RESİMDE PROFESYONELLEŞTİ
Yaşama tuval, boya ve fırçası ile sımsıkı sarılan Gülçin Sipahi, resimlerini profesyonelce çalışmaya başladı. Sosyal medyada oluşturduğu sayfasında da eserlerini tanıtıp yeteneği sayesinde resim satışı ve sipariş çalışmalarından para kazanmaya da başlayan Sipahi'ye Güzel Sanatlar Derneği (GÜSAD) sahip çıktı.
GÜSAD ÜYELERİ ZİYARET ETTİ
GÜSAD Başkanı Ertuğrul Hepgüzel, yönetim kurulu üyesi Ahmet Korkmaz, Sevil Duru, eğitimci Veli Savaş, engelleri sanatla aşmayı başaran Gülçin Sipahi'yi evinde ziyaret etti, tuval ve resim malzemeleri hediye etti. Gülçin Sipahi'nin resim çalışmalarını hayranlıkla inceleyen GÜSAD Başkanı Ertuğrul Hepgüzel, "Gözlerimize inanamadık, Sipahi'nin önünde hiçbir engel kalmamış. Sevindik, heyecanlandık, gurur duyduk. Derneğimize de onur üyesi olacak. Gülçin'in her zaman yanında yer alıp, desteğimizi sürdüreceğiz. İlk kişisel sergisini GÜSAD olarak üstlenip 2022 yılının ilk aylarında açacağız, eserlerini sanatseverlerle buluşturacağız" dedi.
EĞİTİMCİDEN DE DESTEK
Bir eğitim kurumunda yönetici olan Veli Savaş'ta, Gülçin Sipahi'nin eserleri karşısında duygulandığını belirterek, "Gülçin, resim sanatına aşkla sarılmış, kendisini sanata adamış, azmiyle engelleri aşmış. Bir eğitimci olarak her zaman kızımıza kişisel ve de kurum olarak destek vereceğiz" diye konuştu.
AİLESİ GURUR DUYUYOR
İyi bir ressam olmayı hedefleyen Gülçin Sipahi'nin site görevlisi olarak çalışan babası Mehmet Ali Sipahi, "Anne-baba olarak canımızdan çok sevdiğimiz biricik kızımızın başarısı bizi gururlandırdı. Gülçin, yaşadığımız semtin tek ressamı oldu. Güneşli havalarda resim çalışmalarını bahçemizde sürdürüyor. Tablolarını etrafa yayıyoruz, bahçemiz açık hava sanat galerisine dönüşüyor. Dışarıdan insanlar görüyor, gelip Gülçin ile tanışıyor, çalışmalarını yakından izliyor, sohbet ediyor. Hepimiz çok mutluyuz" diyerek duygularını dile getirdi.
DOĞA RESİMLERİ YAPIYOR
Sanatçıların ziyareti karşısında heyecanlanan ve mutlu olan Gülçin Sipahi, "Sanatçı dostlarımızı yanımda görmek çalışma heyecanımı, şevkimi bir kat daha artırdı" dedi, teşekkür etti. Gülçin Sipahi, resim sanatına nasıl başladığını ise şöyle anlattı;
"Elim şükür kalem ve fırça tutuyor. Çocukluk yıllarımda resme karşı ilgim vardı. Karakalem ile çizimler yapıyordum. Ailem yeteneğimi fark etti, bana destek oldu. 6 yıl önce de daha profesyonelce resim yapabilmem için kurslara gittim. Fırça ve boya paletini alıp tuval karşısında deneme resimler yapmaya başladım. Her geçen gün kendimi geliştirdim, bugünkü noktaya geldim. Resim yapmak bana huzur veriyor. Doğayı çok seviyorum. Özgürlük olarak hayal ettiğim doğayı, içine sevgimi katarak tuvallerime yansıtıyorum."
Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA)
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |