Özgeçmişinden Kesitler
Akdeniz Üniversitesi, Tıp Fakültesi Tıbbi Biyoloji ve Genetik Anabilim Dalında, Tıbbi Genetik profesörü olarak görev yapan ve aynı zamanda sertifikalı Aile Danışmanı olan Prof.Dr. İbrahim KESER, akademik başarısının yanında, başarılı sosyal ve siyasal projeleri ile tanınmaktadır.
CHP Üyesi, Delegesi ve Bilim Yönetim ve Kültür Platformu üyesi olan Prof.Dr.İbrahim KESER;
Akademik olarak yurt içi ve yurt dışı eğitimlerini takiben, ulusal ve uluslar arası düzeyde “Sağlıklı Bir Antalya” için genetik hastalıkların araştırılması, genetik hastalıkların doğum öncesi ve sonrası tanılarının konulması, farmakogenetik ve nütrigenetik temel, kanser ve ilaca dirençlilik mekanizması, hastalıkların moleküler genetik mekanizmaları ile ilgili proje ve yayınları, ayrıca Antalya ismini bilim dünyasında tanıttığı ve ölümsüz kıldığı çalışması “Hemoglobin Antalya” ile tanınırken, sosyal alanda, “Daha Sosyal Bir Antalya” için Antalya Kent Konseyi, Engelliler Meclisi başta olmak üzere yer aldığı ulusal ve uluslar arası 20 kamu ve sivil toplum kuruluşlarında, engellilerin istihdamı için “Bir İş Bir Gülüş”, “Engelli Fabrikası Olmayalım”, “Bugün Bana Yarın Sana”, “Tadımız Tuzumuz Ortak”, “Komşunun İlacını Kullanma”, “Biz de Yaşlanacağız” gibi önemli sosyal projeleri de başarı ile sürdürmüş ve sürdürmektedir.
Siyasal olarak “Çağdaş Siyasal Anlayış” için Toplumsal siyasi eğitim, Örgüt ve örgütlü olmak, Örgütte 2D (demokrasi ve disiplin) Sendromu, Seçim Stratejisi ve Takvimlendirme, Siyasal algı Yönetimi ve Proje ve Slogan Seçimi konusunda çalışmalarını; “Aktif Üye Aktif Örgüt”, “Birbirimizi Tanıyalım”, “Kadınlarımızın Gözü Mor, Yüreği Kor Olmasın”, “Bir Gün mü? Her Gün mü?”, “Önce İnsan” gibi onlarca projeyi yaşama geçirmiştir.
Prof.Dr.İbrahim KESER “Akademiden Topluma Aydın Sorumluluğu” çerçevesinde ise Antalya ve çevresinde talasemi (Akdeniz anemisi) ve kanser başta olmak üzere, İnsan genetik (ırsi) hastalıkları, Akraba evliliği ve sonuçları, Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar (GDO) ve gıdalar, HES’ler, Mermer ve Taş Ocakları, Engelliliğin Genetik Temeli, Beslenme ve İlaç Genetiği, Çevre-Genetik ve Kanser konusunda seminer, panel, basın bülteni, radyo ve televizyon konuşmaları ile halkı aydınlatmaktadır.
Antalya’da 645 kilometrelik coğrafya’da, 19 ilçe ve 569 köyü kapsayan bölgede onlarca kez çalışmış; sosyal, siyasal ve kültürel dinamikler üzerine projeleri ise devam etmektedir.
Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora eğitimlerini takiben, Doktora sonrası eğitimini İsviçre Bern Üniversitesi, Tıp Fakültesi, Patoloji Enstitüsü, Tıbbi Genetik Bölümünde tamamlayan Prof.Dr.İbrahim KESER, akademik ve sosyal alanda, Avrupa Birliği proje ortaklıklarında Yurtdışı İrtibat Koordinatörlüğü görevlerini de yürütmüştür.
Prof.Dr.İbrahim KESER; Lise Okul Birinciliği Ödülünü takiben, TÜBİTAK Burs ve Yayın Teşvik Ödülleri, NATO/UNIDO Pratik Kursu Burs Ödülü, Tıbbi Genetik En İyi Sunu Ödülü, Talasemi Hastalığını Önleme adına Meslek Hizmet Ödülü, Akdeniz Üniversitesi Yayın Teşvik Ödülleri, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi, Temel Tıp Bilimleri 2010-2012 En Fazla Yayın Yapan Öğretim Üyesi, 2014 Yılı Yayın ve Araştırma Teşvik ödülü kazanmıştır.
20 ulusal ve uluslar arası akademik, sosyal, siyasal dernek, vakıf ve sendikaya üye olan Prof.Dr.İbrahim KESER; yerel ve bölgesel yayın yapan 3 gazetede de köşe yazarlığı yapmaktadır.
Çok sayıda ulusal ve uluslar arası yayın, akademik kitap, kitapçık yazarlığı ve çeviri kitap bölümleri bulunan Prof.Dr.İbrahim KESER, akademik, sosyal ve siyasal proje çalışmalarıyla yorulan beynini, amatörce çaldığı bağlama ve söylediği halk müziği, tuvale attığı fırça darbesi, kâğıda döktüğü şiir ile dinlendiren, kitap okuyarak zenginleştiren Prof.Dr. İbrahim KESER, sağlıklı yaşam için ailece yürüyüş, koşu, yüzme, tırmanma, üretimi özendiren ekolojik tarım ve toprakla uğraşma, köy ve kent halkı arasında sosyal olayları paylaşma, biyolojik kalıtımın yanında, dünyadaki kültürel kalıtımı kilim motifleri ile derleyip, fotoğrafçılık ile birleştirme, “iyi insan olma” temelinde akademide, siyasal alanda örgütte, sosyal alanda ve ailede rol modeli olma bilincinde, yüreği “Önce Çevre ve İnsan” için çarpan, “Üretim”e dayalı ve “Toplam Kaliteyi” öne çıkaran bir “yaşam biçimini” benimsemiştir.
Örgüt tabanından gelen, örgüt içinde yetişmiş, ulusal ve uluslar arası örgütsel deneyimi olan, iyi derecede İngilizce ve orta derecede Almanca bilen Prof.Dr.İbrahim KESER, evli ve iki çocuk babasıdır.
Yaşamdaki sloganı; “İNSANCA YAŞAM EN BÜYÜK ESER”