Haberin kaynağına ve içeriğine ulaşıldığında, bizler yaşamımızda rahat edelim diye, bazı bilim insanlarının gece gündüz projeler hazırlayıp, araştırmalar yaptıklarını ve insanlık için önemli olan sonuçlarını dünyada en çok okunan bilimsel dergilerde yayınladıklarını gördük.
Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı’nın son üç yılda, 2010-2012 yılları arasında, uluslar arası kabul gören (SCI ve SCI-E) dergilerde yapılan tüm yayınların arşivini çıkardı.
KENDİNİ İNSANLIĞA ADAMIŞ BİLİM İNSANLARI
Tıp Fakültesi’nin üç ana bölümünden son üç yılda, en çok yayın yapan 3 bilim insanı şöyle sıralandı.
Temel Tıp Bilimleri Birincisi Prof.Dr.İbrahim KESER (Tıbbi Biyoloji ve Genetik Anabilim Dalı), Dahili Tıp Bilimleri Birincisi Prof.Dr.Gültekin SÜLEYMANLAR (Nefroloji Bilim Dalı), Cerrahi Bilimler Birincisi Prof.Dr. Münire ERMAN AKAR (Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı).
Konu ile ilgili görüşlerine başvurduğumuz, Tıp Fakültesi Tıbbi Biyoloji ve Genetik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr.İbrahim KESER “ Sağlıklı bir toplum için, toplumda görülen hastalıkların çok iyi tanımlanması gerekir. Özellikle kuşaktan kuşağa, ailesel olarak geçen genetik (ırsi) hastalıkların araştırılması daha da önemlidir. Çünkü genetik hastalıklar için tanı koyacak testlerin geliştirilmesi ve uygulanması, bu hastalıkların gebelik döneminin başında bile erkenden tespitini sağlamaktadır” dedi.
Prof.Dr. İbrahim KESER bir araştırma yaparken bakış açısını ise “ Benim tüm araştırmalarımın en önemli sorusu şudur: Bu projenin sokakta yürüyen insana ne faydası olacak? sorusudur. Bunun cevabını verebilecek bir düşünce ile çalışıyorum. Bütün ulusal ve uluslar arası bilimsel ve sosyal projelerim bu temel üzerinde yürümektedir. Dünyadaki insana dokunmalı ve hedefinizdeki soruna çözüm getirmelidir. Amaç, sadece bir çalışma yapayım, dosyama koyayım, bu da beni profesör yapsın, tozlu raflarda dursun, düşüncesi değildir” şeklinde ifade etti.
Prof.Dr. KESER son olarak “ Araştırma bir bütündür ve bir ekip işidir. Bu nedenle birçok araştırma için üniversitemin verdiği desteğe, ekip arkadaşlarıma ve fedakârlık gösteren aileme teşekkür ediyorum” diyerek, araştırmaların ve sonuçlarının insanlığa sağlık getirmesi temennisinde bulundu.