Demre'de portakal üretimi yapan Osman Cengiz, ürünün son yıllarda para etmemesi, fiyatının hep aynı kalması nedeniyle 12 dekarlık portakal bahçesini sökerek, yerine 3 bin muz fidanı dikti. Fidanların dikimine İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Işık, ziraat mühendisleri Elif Akkaya, Arzu Demirel, Ahmet Naim Güleryüz ve Ali Seydi Özer ile bazı üreticiler de katıldı. Hep birlikte 3 bin muz fidanının toprakla buluşturulduğu etkinlikte modern sulama sistemiyle yeni bir muz bahçesi kuruldu.
Üretici Osman Cengiz, "Son yıllarda portakal para etmez oldu. Fiyatı yerinde sayıyor. Zaman zaman dalında kalıyor. Bahçeyi söktükten sonra sera kurmaya karar vermiştim. Sonra bu kararımdan vazgeçtim. Hiçbir pazar sorunu olmayan muz bahçesi kurmaya karar verdim. 3 bin muz fidanını toprakla buluşturdum. 1 yıl içinde de ürün alacağım" dedi.
İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Işık da "İlçemizde seracılık çok yaygın. Neredeyse tarımda tek alternatif. Biz çiftçilerimizi alternatif ürünlere yöneltmeye çalışıyoruz. İlçemizde muz üretimi için iklim son derece uygun. Türkiye'nin kış mevsiminde en sıcak yeri. Muz pazar sorunu olmayan bir ürün. Yaklaşık 40 yıl önce Demre'de muz üretimi olduğunu biliyoruz. Üreticilerimizi muz üretimine yönlendirmeye çalışıyoruz. Son bir haftada 16 dekar alana muz dikimi gerçekleştirdik. Son 1 yılda toplam 30 dekar muz bahçesi oluştu. Muzun seracılıktan sonra Demre'de önemli bir alternatif ürün olması yönünde çalışmalar yapıyoruz" dedi.
Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |