Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Sevim Ercan Kelek, "Sempozyumda yer alan konuların paramedik mesleğinin yenilenen ve sürekli gelişen bilgi ve beceri perspektifine önemli katkılar sağlaması umuduyla, toplantının organizasyonunda emeği geçen herkese teşekkür ediyor ve başarılı bir sempozyum diliyorum" diye konuştu.
Hastane öncesi ve acil tıp ile ilgili disiplinlerdeki uzmanları, araştırmacıları, öğrencileri, paramedik okullarındaki eğiticileri ve alanda faaliyet gösteren profesyonelleri bir araya getiren sempozyumda, paramediklerin hukuki yetki ve sorumlulukları, aydınlatılmış onam süreçleri başta olmak üzere alanla ilgili birçok konu, yaşanmış ve yaşanması mümkün olan durumlar ışığında değerlendirildi.
İki oturum şeklinde gerçekleşen sempozyumun ilk oturumunda, Hastane Öncesi Acil Sağlık Hizmetlerinde Etik İhlaller ve Hukuki-Cezai-İdari Sorumluluklar, ikinci oturumunda ise Şiddet ve Beyaz kod uygulaması konuları ele alındı. Şiddet uygulanan bir hastanın tedavi edilmesi, sağlık personelinin hasta ya da hasta yakınlarından şiddet görmesi veya personel tarafından hastaya uygulanan şiddet gibi birçok konu uzmanlar tarafından değerlendirildi.
ANTALYA, (DHA)
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |