GS'nin borcu 14 milyarı aştı
GS'nin borcu 14 milyarı aştı
HÜRJET'in ikinci prototipi gökyüzüyle buluştu
HÜRJET'in ikinci prototipi gökyüzüyle buluştu
Cem Garipoğlu soruşturmasında karar
Cem Garipoğlu soruşturmasında karar
Konyaaltı'nda 'Dijital Dünya ve Çocuk' paneli
Konyaaltı'nda 'Dijital Dünya ve Çocuk' paneli
7 Ekim 2020 Çarşamba - 09:31

Palamut tuzlamanın tam zamanı

KARADENİZ’de balıkçıların ağlarına takılan palamut bol olunca balık tezgahlarının yanı sıra balık restoranları da şenlendi. Ordu’da şef aşçı Hakan Taslı, palamudun fırında pişirilmesindeki püf noktaları anlattı, palamut tuzlamasının ise ekim ayında hazırlanması gerektiğine dikkat çekti.

Palamut tuzlamanın tam zamanı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Denizlerde, 1 Eylül’de başlayan av sezonu sürüyor. Sezonunun başlamasıyla oltaya takılan palamutlar, balık tezgâhlarını süslüyor. Sezonu palamutla açan balıkçılar da yeni sezondan oldukça umutlu. Ağlara takılan balık bol olunca tezgâhların yanı sıra balık restoranları da şenlendi. Sofralarda başköşede yerini alan palamut, müdavimlerimce hem ızgara hem de kızartma şeklinde tercih ediliyor. Ordu'nun Ünye ilçesinde girişimci ve şef aşçı Hakan Taslı da güvertesi bulunan, can simitleri ile donatılan 2 katlı ve 40 metre uzunluğundaki taka görünümlü balık restoranında müşterilerini ağırlıyor. Pek çok çeşit balığı müşterilerinin damak tadına sunan Taslı, palamudun özellikle fırında pişirilmesiyle tercih edilmesini öneriyor. Fırında palamut pişirmenin püf noktalarını anlatan Taslı; özel tarifinde domates, biber ve sarımsak başta olmak üzere bazı baharatların kullanımına da dikkat çekiyor.

‘PALAMUDUN 5-6 ÇEŞİT YEMEĞİ VAR’

Sezonun iyi başladığını ifade eden Hakan Taslı, "Denizdeki bolluk güzel. Mezgit ve palamut çok çıkıyor. Ama barbunda kıtlık yaşıyoruz. Palamudun bol olması restoranlarda da çok tercih edilme sebebi. Palamudun 5-6 çeşit yemeği var. Ancak palamut balığı diğer balıklara nazaran ağır bir balıktır. Sindirmesi hiç basit değildir. Bu nedenle kızartma yerine fırını tercih edilirse lezzetli bir yemek olur. Fırında palamut yemeği domates, biber ve sarımsak başta olmak üzere bazı baharatlarla hazırlanıyor. Kabuğu soyulmuş domatesin üstüne balıklarımızı koyuyoruz. Bir parça defne yaprağı ekliyoruz. İnce kesilmiş kırmızı ve yeşilbiberlerimizi üstüne koyuyoruz ve 1 parça tereyağı, bir miktar zeytinyağı ilave ediyoruz. Balık yağlı olduğu için tereyağı fazla koymuyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-25 dakika pişiriyoruz. Yemeğimiz soframızda yerini alıyor” dedi.

‘PALAMUT TUZLAMA EKİMDE HAZIRLANMALI’

Palamudun tuzlanarak da saklandığını kaydeden Taslı, "Palamut tuzlaması ekim ayında hazırlanması gerekiyor, zahmetli ancak lezzetlidir. Güzelce temizlediğimiz palamudu suda bekletiyoruz, daha sonra tuza yatırıyoruz. 2 gün bekledikten sonra defne yaprağı, sarımsak, limon ve kaya tuzu ile birlikte büyük bir kavanoza koyuyoruz. 7 ay kapalı kaldıktan sonra afiyetle yiyebilirsiniz. Geçen yıl palamut tezgâhlarda yoktu ancak bu yıl bol. 10 Ağustos’ta çingene palamudu ile sezona başladık. Palamut her geçen gün azalsa da yeni doğan palamutlar çıkıyor. Yılbaşına kadar palamudun tezgâhlarda ve soframızda bulunabileceğini tahmin ediyoruz. Fiyatı ise bolluğuna göre 7,5-15 TL arasında alıcı bulabiliyor” diye konuştu.

ORDU’DA BALIKCILARIN AGLARINA TAKILAN PALAMUT BOL OLUNCA HEM BALIK TEZGAHLARI HEM DE BALIK RESTORANLARI SENLENDI. BALIK RESTORANI ISLETMECISI VE ASCI HAKAN TASLI, OZELLIKLE BU SENE PALAMUT BOLLUGU YASANDIGINI BELIRTEREK, LEZZETLI BIR FIRINDA PALAMUT TARIFININ PUF NOKTALARINI PAYLASTI. FOTO: TURGUT DAGDEVIREN DHA



ORDU’DA BALIKCILARIN AGLARINA TAKILAN PALAMUT BOL OLUNCA HEM BALIK TEZGAHLARI HEM DE BALIK RESTORANLARI SENLENDI. BALIK RESTORANI ISLETMECISI VE ASCI HAKAN TASLI, OZELLIKLE BU SENE PALAMUT BOLLUGU YASANDIGINI BELIRTEREK, LEZZETLI BIR FIRINDA PALAMUT TARIFININ PUF NOKTALARINI PAYLASTI. FOTO: TURGUT DAGDEVIREN DHA

ORDU’DA BALIKCILARIN AGLARINA TAKILAN PALAMUT BOL OLUNCA HEM BALIK TEZGAHLARI HEM DE BALIK RESTORANLARI SENLENDI. BALIK RESTORANI ISLETMECISI VE ASCI HAKAN TASLI, OZELLIKLE BU SENE PALAMUT BOLLUGU YASANDIGINI BELIRTEREK, LEZZETLI BIR FIRINDA PALAMUT TARIFININ PUF NOKTALARINI PAYLASTI. FOTO: TURGUT DAGDEVIREN DHA

ORDU’DA BALIKCILARIN AGLARINA TAKILAN PALAMUT BOL OLUNCA HEM BALIK TEZGAHLARI HEM DE BALIK RESTORANLARI SENLENDI. BALIK RESTORANI ISLETMECISI VE ASCI HAKAN TASLI, OZELLIKLE BU SENE PALAMUT BOLLUGU YASANDIGINI BELIRTEREK, LEZZETLI BIR FIRINDA PALAMUT TARIFININ PUF NOKTALARINI PAYLASTI. FOTO: TURGUT DAGDEVIREN DHA

ORDU’DA BALIKCILARIN AGLARINA TAKILAN PALAMUT BOL OLUNCA HEM BALIK TEZGAHLARI HEM DE BALIK RESTORANLARI SENLENDI. BALIK RESTORANI ISLETMECISI VE ASCI HAKAN TASLI, OZELLIKLE BU SENE PALAMUT BOLLUGU YASANDIGINI BELIRTEREK, LEZZETLI BIR FIRINDA PALAMUT TARIFININ PUF NOKTALARINI PAYLASTI. FOTO: TURGUT DAGDEVIREN DHA

ORDU’DA BALIKCILARIN AGLARINA TAKILAN PALAMUT BOL OLUNCA HEM BALIK TEZGAHLARI HEM DE BALIK RESTORANLARI SENLENDI. FOTO: TURGUT DAGDEVIREN DHA

ASCI HAKAN TASLI, PALAMUDUN TUZLANARAK DA SAKLANDIGINI IFADE ETTI.  FOTO: TURGUT DAGDEVIREN DHA

Turgut DAĞDEVİREN/ORDU, (DHA)

Etiketler:
 
Dağlıca şehidinin adı 5 çocukta yaşatılıyor
 
Uzmanından uyarı: Aile içi şiddet bulaşıcıdır
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tekirdağ'ın meşhur lezzeti 'peynir helvası' tescillendi
TEKİRDAĞ'ın ünlü lezzeti peynir helvası, Türk Patent ve Marka Kurumu Coğrafi ...
Antalya'daki Vahap Usta'nın oğlu Masterchef'ta finale ilerliyor
EKRANLARIN en çok izlenen yarışma programlarından Masterchef'e, yedek ...
Tokat'ın yeni lezzeti; kubbeli kebap
TOKAT'ta ilk kez bir restoran tarafından yapılan ve Türk Patent ve Marka ...
 
Nusret'in tek bir şubesinden dudak uçuklatan ciro
Yaptığı tuz serpme hareketiyle milyonlarca kişi tarafından tanınan sosyetik ...
Gaziantep'te yeni lezzet; midye katmer
GAZİANTEPLİ katmer ustası Coşkun Yaycı, midye baklavadan esinlenerek, ...
Fıstıkla eti buluşturdu, talebe yetişemiyor
GAZİANTEP'te kebapçılık yapan Necdet Kılıçoğlu, taze Antep fıstığını ete ...
 
7 Mehmet'te neler oluyor?
Sayısız defalar yılın restoranı seçilen, Türkiye’de ve dünyada Antalya'nın ...
Gazipaşa'da yapılıyor kilosu 40 liradan satılıyor
ANTALYA'nın Gazipaşa ilçesinde yaz sezonuyla birlikte fiyatı düşen kapya ...
Artık Türk sofralarında...
MERSİN'in Erdemli ilçesinde, 3 yıl önce başladığı ejder meyvesi yetiştiriciliğinden ...
 
Dursun Gündoğdu
Siyasette bir tornistan hikayesi
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Mustafa Kemal'e ceza verilemez
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Bitmedi, bitmiyor, bitmeyecek…
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Robotaksi dönemi
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
757 yıllık bir Yörük geleneği
İsa Altun
İsa Altun
İban vurgununa dikkat
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva