Cem Garipoğlu soruşturmasında karar
Cem Garipoğlu soruşturmasında karar
Konyaaltı'nda 'Dijital Dünya ve Çocuk' paneli
Konyaaltı'nda 'Dijital Dünya ve Çocuk' paneli
Antalya'da elektrikli ısıtıcı ve soba kullanımı uyarısı
Antalya'da elektrikli ısıtıcı ve soba kullanımı uyarısı
Öldürülen köpeğin bir yavrusu daha sağ bulundu
Öldürülen köpeğin bir yavrusu daha sağ bulundu
15 Ağustos 2020 Cumartesi - 12:34

7 Mehmet'te neler oluyor?

Sayısız defalar yılın restoranı seçilen, Türkiye’de ve dünyada Antalya'nın bilinen markalarından, kente gelen lezzet düşkünlerinin durağı 7 Mehmet Restoran, bugünlerde amca-yeğen anlaşmazlığı nedeniyle sıkıntılı günler yaşıyor.

7 Mehmet te neler oluyor?
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Gazeteci Bülent Ecevit, facebook sayfasında bugün, “Antalya’nın 84 yıllık markası 7 Mehmet restoran: Amca-yeğen anlaşmazlığı müdavimlerini üzdü” başlıklı bir yazı kaleme aldı.

İŞTE O YAZI:

“Antalya’nın 84 yıllık ünlü restoranı 7 Mehmet’te amca-yeğen anlaşmazlığı nedeniyle amca Sadık Akdağ’ın mekanı terk etmesi işletmenin müdavimlerini üzdü. Amca Sadık Akdağ, otomobilini dahi bırakıp taksiye binip restorandan ayrılırken 2,5 aydır kendisine telefonla dahi ulaşılamıyor.

Dede Mehmet’ten sonra mirası devralan Hakkı-Sadık Akdağ kardeşler yıllarca birlikte çalışarak işletmelerini bugünkü ünlü ‘7 Mehmet Restoran’ markası haline getirmişlerdi. Kentin iş insanlarının, siyasilerinin tercih ettiği yurt içinden ve yurt dışından gelen konukların ağırlandığı, gurmelerin lezzetli yemekleri konusunda sürekli olumlu yorumlar yaptığı bir mekan oldu.

İki kardeş kendilerinden sonra restoranı işletmesi için Hakkı Akdağ’ın oğlu Mehmet Akdağ’a ‘el’ verip onu mutfakta en iyi şekilde yetiştirdiler.

Hakkı ve Sadık iki kardeş 3’ncü kuşak torun Mehmet’e yarı yarıya olan kendi hisselerinden yüzde 20’şerinden feragat ederek devrettikleri bilinir. Hakkı Akdağ’ın 2013 yılında yakalandığı kansere yenik düşmeden önce oğlu Mehmet Akdağ’ı mutfaktaki bütün hünerlerini çırak eğitir gibi öğretmişti.

İşletmenin müdavimleri de gurmeler de genç kuşak Mehmet Akdağ’a, babasının ölümünden bu yana geçen 7 yıldaki başarılı çalışmaları lezzetli yemeklerinin mezelerin tadını aynen devam ettirdiği için ‘baş aşçılık’ unvanını vermekten çekinmedi.

Mehmet Akdağ, amcasıyla aralarında yaşanan anlaşmazlığı şöyle anlatıyor:

“Amcam yıllardır kasaya bakardı. Kendisini aile büyüğümüz olarak babamın sürekli oturduğu masaya geçmesini gelen misafirleri orada karşılamasının daha anlamlı olacağını söyledim. Önce kabul etti, ‘tamam’ dedi. Sonra birden bir şey söylemeden gitti. Benim niyetim hedefim dedemin ve babamın adını tarihe kazımak. Yapacaklarım var hedeflerim var. Amcamız aile büyüğümüz, onu yüceltmekti amacım. Sadık amcam kasada durmayı sembol sandı. Ama değil. Babamın oturduğu koltuk daha değerli, son aile büyüğümüz olarak amcamı oraya oturtmak istedim. Bu arada işletmemizden ayrılan bazı personeller de oldu. Ama onların amcamla olan bu durumla hiç ilgisi yok.”

 

 
Sümela Manastırı’nda 5 yıl aradan sonra ilk ayin
 
Tarihi eser niteliğinde heykelcik ele geçirildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gazipaşa'da yapılıyor kilosu 40 liradan satılıyor
ANTALYA'nın Gazipaşa ilçesinde yaz sezonuyla birlikte fiyatı düşen kapya ...
Artık Türk sofralarında...
MERSİN'in Erdemli ilçesinde, 3 yıl önce başladığı ejder meyvesi yetiştiriciliğinden ...
Bu restoranda mantarsız yemek yok
ANTALYA'nın Korkuteli ilçesindeki restoranda, sadece mantar kullanılarak, ...
 
Sahte bal üretiminde yeni oyun...
Kamuoyunda sahte bal olarak bilinen ve nişasta bazlı şuruplara aroma katılarak ...
'Çavuş üzümü' tescillendi
ÇANAKKALE'nin Kuzey Ege Denizi'ndeki turizm cenneti Bozcaada ilçesinde ...
Burdurlular, bu bayram da su böreğinden vazgeçmedi
BURDUR'da yaşayan vatandaşlar, Ramazan Bayramı'nın olmazsa olmazı su böreğinden ...
 
128 çeşit turşu yapıyor, yok satıyor
ORDU'nun Perşembe ilçesinde, baba mesleği olan turşuculuğu sürdüren Yasin ...
Salgın günlerinde ramazanda meyveli güllaç
BURSA’da tatlı ustası Yüksel Aktaş, uzmanların koronavirüsten korunmak ...
Kakaolu baklava, güllaca rakip oldu
ADANA'da, baklava üreticisi Mehmet Tekin, ramazanda en çok kakaolu baklavanın ...
 
Dursun Gündoğdu
Siyasette bir tornistan hikayesi
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Mustafa Kemal'e ceza verilemez
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Bitmedi, bitmiyor, bitmeyecek…
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Robotaksi dönemi
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
757 yıllık bir Yörük geleneği
İsa Altun
İsa Altun
İban vurgununa dikkat
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva