Atölyede, öyküde hayali karakter yaratma, öykü yazma teknikleri anlatıldı, uygulaması yapıldı. Katılımcılar, dönemin bitmesinin ardından katılım belgelerini aldı. Yayınevi sahibi Birgül Parlak, 'Öykü Atölyesi' projesinin ardından benzer sürpriz projelerin hayata geçirileceğini, Antalya'da kitap okuma ve yazma alışkanlığının yaygınlaştırılmasına katkıda bulunacaklarını belirtti. Parlak, şöyle devam etti:
"İnsanlar çocuk yaşta kelimelerin büyüsüne kapılarak yazmaya başlıyor, bazıları 30 yaşından sonra günlük tutuyor. O günlükler yazılırken, bazı kişiler gençlik dönemlerinde yazma hevesi olmasına rağmen yönlendirme olmadığı için yazmaktan vazgeçiyor. Atölyemiz, insanların kendisini daha iyi ifade edebilmesi ve özgüven kazabilmesi için iyi bir fırsat oldu."
Öykü Atölyesi'nde eğitim veren Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü mezunu Çiler Keçici ise şunları kaydetti:
"Katılımcılara cümleler kurdurup, kısa öyküler oluşturmalarını öğrettik. Kursiyerler, karakter yaratma oyununda daha önceden hiç düşünmedikleri bir karakteri hayal ederek kendilerini o karakterin ağzından anlattı. Kimi tetikçi, kimi de gündelik yaşamda karşılaşılması çok zor olan karakterlere büründü. Katılımcılar bir öykünün nasıl oluştuğundan karakter yaratmaya, diyalog kurmaya kadar birçok konuda bilgi sahibi oldu."
Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) -