Ünlü makyaj artisti Alp Kavasoğlu hayatını kaybetti
Ünlü makyaj artisti Alp Kavasoğlu hayatını kaybetti
Virajda bariyere çarpan motosikletli öldü
Virajda bariyere çarpan motosikletli öldü
Üniversitelilere sahte ilan ile 'kapora' tuzağı
Üniversitelilere sahte ilan ile 'kapora' tuzağı
Simge Sağın hastaneye kaldırıldı
Simge Sağın hastaneye kaldırıldı
24 Eylül 2024 Salı - 11:12

Ölüm yatının sırları

Halit Çelikbudak

Ölüm yatının sırları
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Şöyle başlayalım. Dünyada bazı gizemli olaylar vardır ki yıllar sonra dahi konuşulur, gizemlerini hep muhafaza ederler, bir türlü açıklığa kavuşmazlar. Bu yüzden envai çeşit mitler üretilir haklarında… Bu olaya bir de gizli servislerin, ajanların karıştığı yönünde spekülasyonlar varsa merakın dozu tavan yapar. Bunlardan biri de galiba 19 Ağustos 2024 günü sabaha karşı batan ‘Bayesian‘ adlı muhteşem yatın batması olacak…
* * * *
Takip edenler bilir. ‘Batmaz‘ denilen 40 milyon dolarlık 15 yıllık "bir teknoloji harikası" süper yat Sicilya’nın Palermo kenti yakınlarındaki Porticello açıklarında alabora olup bir dakika içinde battı. O sırada çıkan fırtına sırasında battı ama bu kadar kısa sürede batmasının nasıl mümkün olduğu hakkında hala çok az şey biliniyor…
Yaşanan dramatik dakikalarda 15 kişi kurtuldu. Aralarında Morgan Stanley International'ın başkanı da olan yedi kişi ise öldü.
* * * *
Yatta en önemli kişi, iddialara göre birçok hükümet ve gizli servisle iş bağlantısı olan ve "İngiliz Bill Gates" olarak bilinen İngiliz milyarderi Mike Lynch'ti. 18 yaşındaki kızıyla birlikte o da ölenler arasında. Lynch’in eşi Angela Bacares, gürültülere uyanıp güverteye çıktığı için hayatta kalmış. Daha önce bir Türk milyarderin yatının da kaptanı olan Yeni Zelandalı Kaptan James Cutfield ile diğer mürettebat hakkında soruşturma sürüyor. Ancak kaptan ve mürettebatın İtalya’dan ayrılmalarına izin verildi, onlar da İtalya’yı terk ettiler.
* * * *
Yatın batmasının üzerinden bir aydan fazla süre geçti. Batık yat şu an 49 metre derinlikte. Henüz denizden çıkarılmadı. ABD televizyon kanalı CNN’e göre, Rusya, Çin ve diğer ülkelerin gizli servisleri yata büyük ilgiyi gösteriyor. Bu yüzden kurtarma planı yapılana kadar bölge çok sıkı korunuyor. İddialara göre, yatta İngiliz milyardere ait su geçirmez bir kasa var. İngiliz milyarderin Lynch’in iki diske veya diskete kayıtlı gizli bilgileri hep yanında taşıdığı öne sürülüyor.
* * * *
Bu disk veya disketlerin de yatta su geçirmez bir kasada olduğu ve tehlike anında James Bond filmlerindeki gibi bir patlayıcıyla imha oldukları düşünülüyor. Lynch'in uluslararası askeri ve güvenlik alanlarındaki rolü bilinmiyor ama kurduğu şirketler aracılığıyla İngiliz, ABD ve muhtemelen diğer gizli servislerle temasları olabileceği de düşünülüyor. Birçok İngiliz başbakanına da danışmanlık yaptığı da hesaba katılırsa şu veya bu yönde spekülasyon da artıyor.
* * * *
Batmaz olduğu düşünülen, süper yatın fırtınada temel güvenlik önlemlerinin göz ardı edildiği, örneğin bazı kapaklarının açık bırakıldığı, bu yüzden suyun rekor bir hızla içeri girerek batmasına yol açtığı öne sürülmüştü.  Ama olay gecesi süper yatın yakınında demirli yelkenli Sir Robert Baden Powell’in Alman kaptanı bu iddaları çürüttü.
* * * *
Alman Spiegel dergisine konuşan kaptan misafirleriyle akşam bir botla kıyıdan geldiklerini ve  Bayesian'ın netrafını dolaştıklarını, fotoğraf çektiklerini söyledi. Yatın kapaklarının düzgün bir şekilde kilitlendiğini gösteren fotoğrafları gösterdi. Yaklaşan fırtına karşısında saat 16.00 sıralarında çektiği fotoğraflar da farklı bir tablo ortaya çıkarmadı. Alman kaptan ‘Fotoğraflarda görebilirsiniz. Açık kapak yok. Ayrıca yatın yerinden ayrılmadığını, kıç ya da baş kısmı ağır, kıç ya da baş tarafta yatmadığını, ancak oldukça normal bir şekilde denizin dibinde yattığını da görebilirsiniz" dedi.
* * * *
İngiliz milyarder Lynch, kurduğu yazılım şirketi Autonomy’i 2011’de ABD'li bilgisayar şirketi Hewlett-Packard'a (HP) on bir milyar dolara satmış. HP, daha sonra Lynch'e muhasebe hilesiyle değerini 9 milyar dolar fazla gösterdiği gerekçesiyle dolandırıcılık suçundan dava açmış. Lynch ve eski finans müdürü ABD’de nihayet Haziran 2024'te sona eren davayı yeni kazanmışlardı. Lynch suçlu bulunsaydı 20 yıldan fazla hapis cezasıyla karşı karşıya kalabilirdi. İki üst düzey iş ortağı ve eşleri ile Akdeniz'de yelken turu, bu başarıyı kutlamayı amaçlıyordu.
* * * *
Ancak finans müdürü, İngiltere’de evinin yakınlarında koşu yaparken kendisine bir arabanın çarpması sonucu yatın battığı gün öldü; bu, komplo hikayelerini daha da alevlendiren zamansal bir bağlantıydı. Yatın üreticisi Perini Navi tersanesi batmaya yol açanların kaptan ve mürettebatı olduğunu iddia ediyor. HP’nin de Lynch'e karşı iddialarını sürdürdüğü ve Lynch'in dul eşinden milyarlarca dolar istediği söyleniyor. Ancak süper yatın sahibi gözüken dul eşin servetinin 650 milyon dolar civarında olduğu söyleniyor. Bakalım bu gizemli hikaye nasıl bitecek veya bitmeyecek.

 
Simge Sağın hastaneye kaldırıldı
 
'Çiçek Desenleri Günleri' için başvuralar devam ediyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Telegram, kullanıcı bilgilerini yetkililerle paylaşacak
TELEGRAM, kullanıcılarının IP adreslerini ve telefon numaralarını, arama ...
Netanyahu'dan 'evlerinizi terk edin' çağrısı
İSRAİL Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail’in devam eden saldırıları ...
Kanser tedavisi gören ünlü oyuncu ikinci kez anne oldu
Kanser tedavisi sonrası rahim ve yumurtalıkları alınan ünlü oyuncu Olivia ...
 
Tolga Karel 5. kez baba oldu
Bir döneme damga vuran Yaprak Dökümü dizisinde canlandırdığı "Oğuz" karateriyle ...
İngiltere'yi felç eden yağış
Sabah saatlerinde İngiltere'de yaşanan yoğun yağış, okulların tatil olmasına ...
Rusya’dan Ukrayna’ya saldırı: 17 yaralı
RUSYA’NIN dün gece saatlerinde Ukrayna’nın Zaporijya kentine düzenlediği ...
 
İsrail, ülkenin kuzeyine 150 roket atıldığını duyurdu
İSRAİL Savunma Kuvvetleri (IDF), dün geceden bu yana devam eden hava saldırılarında ...
İran’da kömür madeninde patlama: 30 ölü, 17 yaralı
İRAN’IN Güney Horasan eyaletindeki kömür madeninde patlama meydana geldi. ...
ABD ziyareti öncesi ‘uzun menzilli silah’ mesajı
UKRAYNA Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Birleşmiş Milletler (BM) 79’uncu ...
 
Dursun Gündoğdu
Dursun yazı yazmış, yetiş hakim yetiş...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ölüm yatının sırları
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Diplomatik gelişmeler
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
757 yıllık bir Yörük geleneği
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Nedir bu yaşadıklarımız?
İsa Altun
İsa Altun
İban vurgununa dikkat
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Eylül ayı sağlık konularıyla ilgili dikkatli olmanız gereken bir ay. Ayın ilk haftasında sorumluluklarınız, çalışma ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva