Narin'in mezarı yapıldı
Narin'in mezarı yapıldı
İYİ Parti Antalya'da bayrak değişimi
İYİ Parti Antalya'da bayrak değişimi
Uzman çavuş, kazada hayatını kaybetti
Uzman çavuş, kazada hayatını kaybetti
Ahu Tuğba'nın kızı Anjelik'ten 'otopsi' isyanı
Ahu Tuğba'nın kızı Anjelik'ten 'otopsi' isyanı
6 Ocak 2024 Cumartesi - 10:16

Öldürülen Ezgi'nin annesi: Katilin yakalanması için yaşıyorum

İZMİR'in Konak ilçesinde boşanma aşamasındaki eşi Ezgi Zerkin'i (31) tabanca ile öldürüp kaçan Deniz Özarslan (36), 513 gündür yakalanamadı. Ezgi'nin annesi Ziynet Zerkin (60), "Ateş düştüğü yeri yakıyor. Kızımın katilinin son nefesime kadar peşinde olacağım ve yakalanması için yaşıyorum" dedi.

Öldürülen Ezgi nin annesi: Katilin yakalanması için yaşıyorum
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Olay, 29 Temmuz 2022'de, Konak ilçesi Mersinli Mahallesi'ndeki iş yerinde meydana geldi. Deniz Özarslan, boşanma aşamasındaki eşi Ezgi Zerkin'in çalıştığı iş yerine geldi. Deniz Özarslan, belinden çıkardığı tabancayla eşinin başına ateş edip, kaçtı. İhbarla olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ezgi Zerkin, ambulansla Sağlık Bilimleri Üniversitesi İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Beyin ölümü gerçekleşen ve bir süre makineye bağlı yaşayan Ezgi Zerkin, 11 Ağustos'ta hayatını kaybetti. Olaydan sonra kaçan Deniz Özarslan, 513 güne rağmen hala yakalanamadı. Bu süreçte Ezgi Zerkin'in ailesi ve 'Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Kadın Meclisleri' üyelerinin birçok şehre 'Ezgi Zerkin'in katili Deniz Özarslan aranıyor' yazılı afişler asmasına rağmen, sonuç alınamadı. Ezgi Zerkin'in eşi Deniz Özarslan'a açtığı boşanma davası ise 15 Haziran'da sonuçlandı. Ezgi, ölümünden 10 ay sonra Deniz Özarslan'dan boşandı.

'YAŞAYAN ÖLÜLER OLDUK'

Olayın İzmir'in göbeğinde meydana geldiğini söyleyen Ezgi’nin annesi Ziynet Zerkin, "İş yerinde asla tartışma yok. 24 saniyede giriyor ve çıkıyor. Planlı programlı şekilde gitmiş ve sıkmış. Vurdu ve kaçtı. Biz yaşamaya çalışıyoruz. Adaletin yerine gelmesini istiyoruz" dedi.

Kızı sağken açtıkları şiddet davasının ölümünün üzerinden 1,5 yıl geçtikten sonra görülmeye başlandığını da belirten Zerkin, "Kızım öldükten sonra darp davasının olacağını öğrendik. Ortada kızım mı kaldı? Emniyet katili yakalamak için niçin özel ekip kurmaz? Ağlıyorum. Her gün evime geliyorum, acı, kor, ateş. Ne bir yeni yılım var ne de doğum günüm. Yaşayan ölüler olduk. Benim bir kızım daha var. Tutunacak tek dalım" dedi.

'KORKUYORUM; KAYBEDECEK HİÇBİR ŞEYİ YOK'

Kendilerinin de sürekli korku içinde olduklarını söyleyen Zerkin, "Korkuyorum; bu adamın kaybedecek hiçbir şeyi yok. Nerede ve ne zaman karşımıza çıkacağı da belli değil. Çıktığı zaman da kaybedecek hiçbir şeyi olmayan insanlardan korkacaksın. Hepimiz bu konuda tehdit altındayız. Ben aylarca evime gelemedim. Evimde yasımı yaşayamadım" dedi.

'HİÇBİR İZ YOK'

Mücadelesine tüm kadınlar adına devam edeceğini söyleyen Ziynet Zerkin, "Ciğerim yanıyor. Kızımın katili 1,5 yıl oldu hala yakalanamadı. Yarın bir başkasının canını yakmaması için kendim için kızım için bütün kadınlar için mücadeleye devam edeceğim. Gerçek anlamda bu adam suç makinası ama ortada yok. Aranıyor, bulunamıyor. Hiçbir iz yok. Mücadeleme devam ediyorum. Ezgi örnek olmuş olsaydı onun üzerine bu kadar cinayet işlenmezdi. Ülkemde kadına değer verilmiyor. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Öfkeliyim, öfkem dağlardan büyük" diye konuştu. 

IZMIR'IN KONAK ILCESINDE BOSANMA ASAMASINDAKI ESI EZGI ZERKIN'I (31) TABANCA ILE OLDURUP KACAN DENIZ OZARSLAN (36), 513 GUNDUR YAKALANAMADI. SOLDAN SAGA: EZGI ZERKIN, KIZ KARDESI HAZAL ZERKIN, ZIYNET ZERKIN (FOTO: IZMIR, DHA)

IZMIR'IN KONAK ILCESINDE BOSANMA ASAMASINDAKI ESI EZGI ZERKIN'I (31) (SOLDA) TABANCA ILE OLDURUP KACAN DENIZ OZARSLAN (36), 513 GUNDUR YAKALANAMADI.EZGI'NIN ANNESI ZIYNET ZERKIN (60) (SAGDA), "ATES DUSTUGU YERI YAKIYOR. KIZIMIN KATILININ SON NEFESIME KADAR PESINDE OLACAGIM VE YAKALANMASI ICIN YASIYORUM. OFKELIYIM, OFKEM DAGLARDAN BUYUK" DEDI. (FOTO: IZMIR, DHA)

IZMIR'IN KONAK ILCESINDE BOSANMA ASAMASINDAKI ESI EZGI ZERKIN'I (31) TABANCA ILE OLDURUP KACAN DENIZ OZARSLAN (36), 513 GUNDUR YAKALANAMADI. SOLDAN SAGA:  ZIYNET ZERKIN, EZGI ZERKIN, KIZ KARDESI HAZAL ZERKIN,(FOTO: IZMIR, DHA)

IZMIR'IN KONAK ILCESINDE BOSANMA ASAMASINDAKI ESI EZGI ZERKIN'I (31) TABANCA ILE OLDURUP KACAN DENIZ OZARSLAN (36) (FOTOGRAFTA), 513 GUNDUR YAKALANAMADI.(FOTO: IZMIR, DHA) (ARSIV)

IZMIR'IN KONAK ILCESINDE BOSANMA ASAMASINDAKI ESI EZGI ZERKIN'I (31) TABANCA ILE OLDURUP KACAN DENIZ OZARSLAN (36), 513 GUNDUR YAKALANAMADI.SOLDAN SAGA EZGI ZERKIN, BABASI ALI FUAT ZERKIN, ANNESI ZIYNET ZERKIN VE KIZ KARDESI HAZAL ZERKIN (FOTO: IZMIR, DHA) (ARSIV)

IZMIR'IN KONAK ILCESINDE BOSANMA ASAMASINDAKI ESI EZGI ZERKIN'I (31) (FOTOGRAFTA) TABANCA ILE OLDURUP KACAN DENIZ OZARSLAN (36), 513 GUNDUR YAKALANAMADI.(FOTO: IZMIR, DHA) (ARSIV)

Tekin GÜRBULAK- Burak UÇAR/İZMİR, (DHA)

 
Meteoroloji’den Antalya'ya soğuk, fırtına ve yağmur uyarısı
 
MasterChef All Star'ın dördüncüsü belli oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Narkogüç-42' operasyonlarında 364 şüpheli yakalandı
İÇİŞLERİ Bakanı Ali Yerlikaya, 46 ilde düzenlenen 'Narkogüç-42' operasyonlarında ...
Farah Zeynep Abdullah yeni aşka yelken açtı
Farah Zeynep Abdullah, komedyen sevgilisi Yavuz Günal ile ilk kez ortaya ...
Bolu'da 4.2 büyüklüğünde deprem
BOLU'da Richter ölçeğine göre; 4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. ...
 
Yerel seçim genelgesi Resmi Gazete'de
CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile yerel seçimlere ilişkin ...
Antalya Bilim Üniversitesi Rektörü görevden alındı
CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan ...
Beton bariyere çarpan yolcu otobüsü alev aldı: 6 yaralı
MERSİN'in Tarsus ilçesinde, otoyolda gişenin beton bariyerine çarpan yolcu ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bizim mottomuz 'Yeniden İstanbul'
ÇIRAĞAN Sarayı’nda düzenlenen Ortak Paylaşım Forumu’nda konuşan Cumhurbaşkanı ...
Talu çifti tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edildi
150 Milyon liralık vurgun yaparak yurt dışına kaçtığı iddia edilen Sosyal ...
Can Atalay kararı ile ilgili yargı üyelerine ceza soruşturması talebi
TÜRKİYE Barolar Birliğince (TTB), tutuklu milletvekili Şerafettin Can ...
 
Dursun Gündoğdu
İktidar partisine yakışıyor mu?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Avrupa’yı kurtarmak istiyor
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ferit Demir gazeteciliği
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
757 yıllık bir Yörük geleneği
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Nedir bu yaşadıklarımız?
İsa Altun
İsa Altun
İban vurgununa dikkat
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Eylül ayı sağlık konularıyla ilgili dikkatli olmanız gereken bir ay. Ayın ilk haftasında sorumluluklarınız, çalışma ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva