Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi'ndeki seminere Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Başkanı Başdeğirmen, Isparta Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Uğur Büyükçulcu, Isparta Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Gözde Çağlar konuşmacı olarak katıldı.
GİRİŞİMCİLİKTEN KORKMAYIN
Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Uğur Büyükçulcu, öğrencilere kurulun faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Kızıldereli atasözü olan 'Bildiklerini anlat ama asla akıl verme' diye başlayan Büyükçulcu, "Size akıl vermek, ders vermek amacında değiliz. Belirli tecrübe ve başımızdan geçen olayları paylaşmak için buradayız. Anlatılanlar sizlerin ileriki iş hayatınızda yol gösterici olacaktır" dedi.
KADINLAR İŞ YAŞAMINDA DAHA BAŞARILI
Isparta Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Gözde Çağlar ise kadın girişimcilerin ve girişimciliğin önemine değindi. Isparta'da kadın girişimciliğini güçlendirmek adına çalışmalar yaptıklarını kaydeden Çağlar, "Kadın girişimciliği kavramı her ne kadar yeni gibi görünse de artık aktif bir şekilde boy gösteriyor. Kadın girişimcilerin sayısı gün geçtikçe artıyor" dedi.
Kadın girişimci sayısının artmasının ülkenin ekonomik ve sosyal yönden gelişmesini sağlayacağını kaydeden Çağlar, "Kadınların iş hayatında ne kadar ciddi ve başarılı olduğu araştırmalarla ortaya çıkmıştır. Kadınların aktif ve başarıya ulaşmada daha hızlı olduklarını göz önünde bulundurursak iş hayatına atılmaları hem kendileri için hem de ülkemiz için çok faydalı olacaktır" dedi.
HERŞEYİN BAŞI İSTEMEK VE AKILLI DAVRANMAK
ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen ise iş, eğitim ve aile yaşamındaki tecrübelerini gençlerle paylaştı. Eğitimin önemine değinen Başkan Başdeğirmen, "Okuduğunuz okullar mesleki eğitimin geliştirilmesi adına çok önemli. Artık ülkemizde okullarınızdan çıkan mesleki eğitim ve beceri kazanmış insanlara ihtiyaç var. Dolayısıyla meslek yüksek okulu öğrencileri fakülte mezunu öğrencilerden daha şanslı" dedi.
ÖRNEK MÜCADELE
Üniversite okumanın önemine de işaret eden Başkan Başdeğirmen, 51 yaşında üniversiteye başladığını söyledi. 1980'de üniversiteyi kazandığında ailesinin isteği üzerine okula gidemediğini anlatan Başdeğirmen, "İşletme fakültesini kazandım ama o zamanlar ülke biraz karışıktı. Babam, kendi işimizin olduğunu ve okula gitmeme gerek olmadığını söyledi. Ben de kabul ettim. Bu kararın yanlışlığını yıllar sonra anladım. Şimdi 53 yaşında bir işadamı olarak açık öğretim fakültesi işletme bölümü son sınıf öğrencisiyim" diye konuştu.
Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, (DHA)