Kaş Ziraat Odası'nın her yıl geleneksel olarak Gömbe Yaylası'nda düzenlediği yemeğe, Kaş Kaymakamı Selami Kapankaya, Kaş Belediye Başkanı Abdullah Gültekin,
MHP Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Kemal Çelik, Antalya İl Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Dallı, Antalya Ziraat Odası Başkanı Nazif Alp, Kaş Ziraat Odası Başkanı Ramazan Süer, ilçe ziraat odası başkanları, siyasi parti temsilcileri ve üreticiler katıldı.,
Bayar Restoran'da düzenlenen yemekte konuşan Kaş Ziraat Odası Başkanı Ramazan Süer, Kaş'ın önemli tarım ürünleriyle Türkiye'de bir marka olduğunu söyledi. Gömbe Yaylası'nın elması, margaz üzümü ve zeytininin birer marka olduğuna işaret eden Süer, bu ürünlerin tescillenmesi için çalışma yaptıklarını vurguladı. Çiftçilerin içinde bulunduğu sıkıntıları da anlatan Süer, devlet desteği almak isteyen çiftçilerin mutlaka çiftçi kayıt sistemine dahil olması gerektiğini kaydetti.
Bölgede HES projeleri bulunduğunu anlatan Süer, bu projelere karşı olmadıklarını, ancak doğaya zarar verilmeden, insanlar mağdur edilmeden yapılması gerektiğini söyledi. Gömbe Yaylası'ndaki doğa harikası Uçarsu'ya HES yapılmasına kesinlikle karşı olduklarına değinen Süer, "Bölgemizde açılan taş ocakları ormanlarımızı ve doğayı tahrip etmektedir. Taş ocakları, orman vasfını yitirmiş arazilerde açılmalıdır" dedi. Siyasi parti temsilcileri ise konuşmalarında tarım konusundaki görüşlerini açıkladı.
ÇİFTÇİ DESTEKLENMELİ
Yemekte son olarak konuşan Kaymakam Selami Kapankaya ise Gömbe Yaylası'nın, Türkiye'nin en kaliteli elmanın yetiştiren, Yörük kültürünün yaşadığı bir merkez olduğunu söyledi. Kaş'ın tüm su kaynaklarının Gömbe Yaylası'nda olduğuna işaret eden Kapankaya, "Gömbe Yaylası, Kaş için stratejik bir öneme sahiptir. Kaş, tarım ve turizm merkezi. Tarım mutlaka en çok destek alan sektör olmalıdır. Çiftçi teşvik edilmelidir. Türk çiftçisi üretimi bırakırsa, bunu geri getirmek çok zordur" dedi.
Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA)