Antalya'da 'metaforik' sergi
Antalya'da 'metaforik' sergi
Ekrem İmamoğlu'nun tutukluluğuna itiraz edildi
Ekrem İmamoğlu'nun tutukluluğuna itiraz edildi
Eski Türk bakan Dilek Kalaycı'ya hapis cezası
Eski Türk bakan Dilek Kalaycı'ya hapis cezası
Yenilenen Antalya Havalimanı'nı, Cumhurbaşkanı Erdoğan açacak
Yenilenen Antalya Havalimanı'nı, Cumhurbaşkanı Erdoğan açacak
7 Nisan 2025 Pazartesi - 11:21

Antalya'da öğretmenin ölümüne neden olan sürücü için hapis talebi

ANTALYA'da ailesiyle birlikte yolun karşısına geçerken otomobilin çarptığı emekli öğretmen Mustafa Söylemez (68), tedavi gördüğü hastanede 42 gün sonra yaşamını yitirdi.

Antalya da öğretmenin ölümüne neden olan sürücü için hapis talebi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Kaza, 21 Nisan 2024'te Konyaaltı ilçesi Sahil Yolu istikametinde Dumlupınar Bulvarı kesişiminde meydana geldi. Hilal D.G.’nin kontrolünü yitirdiği otomobil, yolun karşısına geçmek isteyen emekli öğretmen fahri trafik müfettişi Mustafa Söylemez ile ailesinin üzerine doğru ilerledi. Otomobil, Söylemez’e çarparken, ailesi ise son anda aracın altında kalmaktan kurtuldu. Olay yerinde bulunan bir doktorun ilk müdahaleyi yaptığı Söylemez, bölgeye sevk edilen sağlık ekibi tarafından hastaneye kaldırıldı. Tedaviye alınan Mustafa Söylemez, 42 gün sonra yaşamını yitirdi. Söylemez'in ailesi, sürücüden şikayetçi oldu. Sürücü Hilal D.G. ise ifadesinde, kazanın seyir halindeyken önüne bir motosiklet çıkması sonucu meydana geldiğini savundu. Hilal D.G., "Kavşaktan dönüş yapıyordum. Kavşağa girmeden önce arkamdan gelen motosiklet sürücüsü aracın sağından geçip, önüme kırdı. Ben de motosiklete çarpmayı önlemek isterken aracın kontrolünü kaybedip refüje çıktım" dedi.

'YUVAMI YIKTI'

Olay günü aracın üzerlerine geldiğini son anda fark ettiğini belirten Harbiye Söylemez, "Konyaaltı Sahili'ne yürüyüşe gelmiştik. Çimenlik alandan yolun karşısına geçmeye çalışırken, aracı üzerimize doğru sürdü. Kaldırıma çıkarak eşime çarptı. Benim ve eşimin kaçma şansı olmadı. Çarpan kıza, 'Ne yaptın' dedim. Kazaya sebep olan sürücü ne gözaltına alındı, ne tutuklandı. Kazada sürücünün yanında annesi de vardı. Oda kızına serzenişte bulundu. Eşim arabanın altında kaldı. O anda bir doktor geldi. Eşim gözünü açtı iyi olup olmadığını sordum. Gözü ile iyi olduğuna dair işaret verdi. Sonra hastaneye kaldırıldı. 42 gün hastanede yaşam savaşı verdi. O sürücü yuvamı yıktı. O suçlu cezaevine girsin, adalet yerini bulsun istiyorum" dedi.

Söylemez'in kızı Selda Sabahat ise "Bu bir trafik kazası değil, trafik cinayeti. Bu kaza toplu bir katliam da olabilirdi. Çünkü orada birçok insan varmış. Hepsi bir yerlere kaçmaya çalışmış. Ne yazık ki babam kaçamamış. Bizim içimiz yanarken o kız hayatına devam ediyor. Hatta ceza almamak için hamile kaldığını da öğrendik. Onun yüzünden babamız öldü fakat bir kere arayıp 'Başınız sağ olsun' demedi" diye konuştu.

OLAY YERİNDE FREN İZİ BULUNAMADI

Ölen Söylemez'in ailesinin avukatı İnan Yılmaz Cömert, "Maktul ve ailesi kaza öncesi çimenlik alanda karşıya geçmek için bekliyor. Olayda 4 kişiler bir de bebek var. Araç 2 tekerleği ile yeşil alana çıkıyor, maktule çarpıyor. Diğerleri sağa sola kaçarak kendilerini kurtarıyor. 42 gün tedavi gören maktul hayatını kaybediyor. Aracı sağında sıkıştıran herhangi bir araç yok. Sürücü sebep olarak bir motosikleti göstermiş ama motosiklet her zaman trafikte karşılaştığımız gibi önünden sola dönüş yapıyor. Aracın çıktığı çimenlik alan çok geniş. Yayaların üstüne sürmek yerine geniş alana kaçabilirdi. Olay yerinde fren izi dahi yok" ifadelerini kullandı.

'TANIKLAR DA OLAYIN KURBANI OLABİLİRDİ'

Olaya ilişkin bilirkişi raporu hazırlandığını kaydeden Avukat Cömert, "Raporda motosikletin kazada etkili olabileceği ifade edilmiş. Ön raporda ise yayaya yüzde 100 kusurlu çarptığı söyleniyor. Türk Ceza Kanunu'na göre 2 ile 6 yıl arası 'Taksirle ölüme sebep olmak' suçunu barındırıyor. Ben 'Bilinçli taksir'den değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Maktul emekli bir öğretmen. Aynı zamanda fahri trafik müfettişiydi. Fahri trafik müfettişi bir kişinin acemice kullanılan aracın altında can vermesi çok acı bir durum. Olayın birçok tanığı var. Aslında tanıklar da olayın kurbanı olabilirdi. İlk etapta sürücüye adli kontrol dahi verilmedi. Gözaltında dahi tutulmadı. Daha sonra hamile olduğunu öne sürerek mart ayında mahkemeden talep edip adli kontrolü kaldırtmış" dedi.

'İNSAN HAYATI BU KADAR UCUZ OLMAMALI'

Olay günü bebeğini saniye farkıyla aracın altında kalmaktan kurtardığını belirten Söylemez'in damadı Dursun Öztağa, "Mesafe çok kısaydı. Çocuk arabasını ben itiyordum. Aracın geldiğini fark edince kendimi ve bebeği son anda geri çektim. Hatta düşmüşüm, farkında değildim. Kazanın ardından babamız kafasını asfalta çarpmış, kafasından kan geliyordu. Bir insan hayatı bu kadar ucuz olmamalı. Babam emekliliğini bile yaşayamadı. Gaziantep'ten Antalya'ya çok büyük hayallerle gelmişti. Torunlarını büyüterek ailesiyle güzel bir hayat yaşamak istiyordu. Babamızı geri getirmez ama hiç olmazsa suçlu hak ettiği cezayı alır" diye konuştu.

Hilal D.G., ‘Taksirle ölüme sebep olmak' suçundan ileriki günlerde 9'uncu Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak. 

İrem GÜNEYBAZ/ANTALYA, (DHA)

 
Antalya'da ikamet izinli Rusların sayısı, Ukraynalıların 2,5 katı
 
Aktör Jay North hayatını kaybetti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya'da ikamet izinli Rusların sayısı, Ukraynalıların 2,5 katı
RUSYA ile Ukrayna arasında 3 yılı aşan savaşta göç etmek zorunda kalan ...
Antalya'da çocukların tehlikeli oyunu
ANTALYA'da belediyeye ait parka gelen bir çocuk, tehlikeye aldırış etmeden ...
Manavgat Belediyespor'dan 4 gollü galibiyet
BÖLGESEL Amatör Ligi (BAL) 6. Grup'ta şampiyonluk yarışını sürdüren Manavgat ...
 
2.5 milyarlık devlet işi bakanın otelini çizen mimara emanet
Dursun Gündoğdu yazdı
Antalya Lara Balık'ın sahibi kavgaya karıştı, silahını ateşledi
Antalya’nın futbol dünyasından ve Lara Restoran sahipliğinden tanıdığı ...
İzzet Ünlü kızını evlendirdi
Organize Sanayi Bölgesi Arıtma ve Atık Su İşletme Şefi Yüksek Çevre Mühendisi ...
 
Alanya'da drift atana 46 bin TL ceza
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde drift atarak trafik kurallarını ihlal eden ...
Antalya'da göçmen operasyonu
ANTALYA'nın Kaş ilçesi açıklarında 3 lastik botta, 80 düzensiz göçmen ...
20'nci yılını kutlayan Runtalya Maratonu koşuldu
ANTALYA'da bu yıl 20'ncisi düzenlenen Runtalya, heyecanla koşuldu. 65 ...
 
Dursun Gündoğdu
2.5 milyarlık devlet işi bakanın otelini çizen mimara emanet
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Mesir macunu ve tablalı don
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
75 yılı aşkın tarih - Hannover Fuarı -
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Yazıklar olsun, yazıklar olsun…
İsa Altun
İsa Altun
BİZLERİ NASIL SOYUYORLAR
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
Antalya'da kaldırımda yürümek eziyet
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında koçlar ve yükselen burcu Koç olanlar, 7 Nisan'da Merkür, 13 Nisan'da Venüs Balık burcunda ileri hareketine ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva