Adana'da babadan oğla geleneğinin en iyi örneklerinden biri olan ve 1910'da eski sebze halinde doğan Kolcuoğlu Kebap'ın yönetim kurulu toplantısı, Antalya'da yapıldı. Rixos Downtown Hotel'deki toplantıda, aile bireylerinin son yıllarda aynı markayla fakat ayrı ayrı şirketlerle yürütülen faaliyetlerinin tek çatı altında toplanması kararlaştırıldı. Grubun yeni yönetim kurulunun da seçimi yapılarak, önümüzdeki yıllara ilişkin hedefler ortaya konuldu.
46 ŞUBEYE SAHİP
Firmanın yönetim kurulu, Sedat Kolcuoğlu başkanlığında Soner, Tarkan, Necati ve Sebahattin Kolcuoğlu ile Meryem Üzer'den oluştu. Kurumsallaşma adına önemli kararlar alındığını belirten Sedat Kolcuoğlu, şu an Türkiye genelinde 46 olan şube sayısını 2013 sonunda 50'ye, 2015 yılına kadar da 100'e çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Kolcuoğlu, Erbil ve Bakü şubelerinin de önümüzdeki 2 ay içerisinde açılacağı ve Adana kebabı lezzetini Kolcuoğlu markasıyla uluslararası arenaya da taşıyacaklarını dile getirdi.
ÜNLÜLERİN UĞRAK YERİ
Adana'da 1910'da kurulan, 70'li yıllarda Hasan Kolcuoğlu'nun yarım metrelik kebabı yaparak, Türkiye'ye metrelik kebabı duyurduğu ve şu anda 25 metrelik rekor denemenin sahibi de olan Kolcuoğlu Kebap, birçok ünlünün de uğrak yeri. Sedat Kolcuoğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den Deniz Baykal'a, Fatih Terim'den Hülya Avşar'a birçok ünlünün Kolcuoğlu Kebabı tattığını dile getirdi.
Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA)