KONYSİAD (Konyaaltı Sanayici ve İşadamları Derneği)’nin düzenlediği toplantıya katılan OPET’in sahibi Fikret Öztürk, “iş yapacaksan dürüst çalışacaksın ve kayıt dışından uzak duracaksın” dedi. Öztürk, Türkiye’de işlerini geliştirmek istiyorsan merkezinin İstanbul’da, müteahhitlik yapmak istiyorsan merkezinin de Ankara’da bulunması gerektiğini öne sürdü..
KONYSİAD’ın geleneksel yemekli toplantılarının biri daha yapıldı. Toplantının açış konuşmasını yapan Dernek Yönetim Kurulu üyesi Av. Bora Terzioğlu, “Salonumuzu Bayraklarla donattık. Çünkü Diyarbakır’da yaşanan bayrak indirme olayı ve sonrasında yaşanan tüm gelişmelere biz de KONYSİAD ailesi olarak tepkimizi ve bayrağımıza bağlılığımızı ifade etmek istedik” dedi. Terzioğlu, günler öncesinden hazırlanan bu toplantının önemini, yaşanan sürecin daha da arttığını ifade ederek, “Öztürk çiftinin Sosyal Sorumluluk Projesi olarak ele aldığı ve liderliğini yaptığı Tarihe Saygı Projesi’nin anlam ve önemini daha da arttırmıştır” diyerek sözlerini tamamladı.
BAYRAMLARI VE COŞKUYU UNUTTUK
KONYSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Emin Altıner de, yaklaşık 2 ay kadar önce muhteşem bir başarı öyküsü dinlediğini ve çok duygulandığını belirttiği konuşmasında, “Başarıya adanmış yaşamların içinde o kadar güzel Sosyal Sorumluluk Projeleri vardı ki, çok duygulandım. Sonra böylesine başarılı olunmuş projeler karşısında bir anda düşünceler içine daldım. 29 Ekim’i uğurladık, arkasından 10 Kasım da geçmişti. 23 Nisan ve 19 Mayıs’ı da uğurlamıştık. İçim acıdı. 10 Kasım’a, 29 Ekim’e, 23 Nisan’a ve 19 Mayıs’a.. Tüm kutsal değerlere ve onu sağlayanlara duyarsız kaldığımızı, geçmiş yıllardaki coşkudan uzaklaştığımızı görüyorum. Güzellikleri ve o güzelliklerin verdiği coşkuyu çok çabuk tüketmedik mi?.. Ve de bu ülke için tüm güzellikleri yaratan insanları, Türk ulusuna armağan edilen bayramlarımızı çok çabuk unutmadık mı?.. Şimdi tarihimize ve geçmişimize sahip çıkan Sayın Öztürk çifti var karşımızda.. Dileğim ülkemde sizler gibi geçmişine duyarlı işadamlarının artmasıdır.”
KAYIT DIŞI ÇALIŞMAYIN
Toplantıya katılan OPET’in sahipleri Fikret ve Nurten Öztürk çifti, hayat hikayelerini anlattılar ve nereden nereye geldiklerini örneklerle, görüntülerle izleyicilere sundular. Sosyal Sorumluluk Projeleri hakkında da bilgi verdiler.
“İş hayatında başarılı olacaksan öncelikle dürüst olacaksın ve kayıt dışı çalışmayacaksın” diyen Fikret Öztürk, bir de şirket olarak başarılı olmak ve büyümek isteyenlerin merkezinin İstanbul’da, müteahhitlik işi yapanların da merkezinin Ankara’da olmasının gerektiğini belirtti. Öztürk, hiç bir zaman kayıt dışı akaryakıt alıp satmadığını belirterek, ''Yoksa KOÇ benimle ortak olur muydu?'' diyerek ''Ne iş yaparsanız yapın dürüstçe yapın'' tavsiyesinde bulundu.
ÖĞRETMENLİKTEN TİCARETE
Eşiyle birlikte öğretmen olduklarını, ancak tayinleri çıkınca gitmeyip ticarete atıldıklarını söyleyen Öztürk, iş hayatına madeni yağ satan küçük bir dükkanla başladığını anlattı. Madeni yağ işinin Türkiye’nin en büyük akaryakıt ve madeni yağ distribütörlüğüne dönüştüğünü anlatan Fikret Öztürk, “Sonra akaryakıt istasyonu şirketlerine talip olduk ve bunların sayısı oldukça çoğaldı. Önce biraz tereddüt ettik, sonra "Neden dağıtım şirketi kurmayalım" dedik. 1992 yılı Şubat’ında İstanbul’a taşındık. 6 ay içinde OPET olarak faaliyete başladık. 2002 yılı sonunda Koç Holding Enerji Grubu ile %50 -%50 bir ortaklık gerçekleştirdik ve OPET, bu ortaklıktan doğan güç birlikteliği ve sinerji sonucu hızla büyüyen ve sektörün ilk sıralarına yerleşen bir firma olarak, müşteri memnuniyetinde liderliğini sürdürüyor. Yani 5 metrekarelik madeni yağ dükkanı, Öztürkler Petrol’e, Öztürkler Petrol OPET’e ve OPET bugün ülkemizin en önemli markalarından birine dönüştü”
“Ne iş yaparsanız yapın dürüstçe yapın'' tavsiyesinde de bulunan Öztürk, “karşınızdakini değil kendinizi kandırın.. Dürüst olun. Ayrıca gençlere de fırsat verin” diyerek sözlerini tamamladı.
SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİ
Daha sonra söz alan Nurten Öztürk de, Köy Enstitüsü mezunu bir babanın kızı olduğunu ve babasının isteği ile öğretmen olduğunu söyledi. Babasının öğretmenlik yaptığı okulu kendisinin yaptığını anlatan Öztürk, ancak tayin çıkınca eşiyle birlikte ticaret hayatına atıldıklarını belirtti.
Sosyal Sorumluluk Projelerine nasıl başladıklarını anlatan Nurten Öztürk, “Birgün yurt dışına giderken havaalanında tuvalete gittim. 2 tane yabancı bayanın kendi aralarında İĞRENÇ TÜRKLER diye konuştuklarını duydum. Karşılık vermek istedim, ancak tuvaletlerin durumunu görünce sesim çıkmadı. Tam anlamıyla rezaletti gerçekten. Dönüşte ilk işim tuvalet konusuna el atmak oldu. İstasyonlarımıza eğitim vererek modern tuvaletler yapmaya başladık ve bunu tüm Türkiye’deki istasyonlarımıza yaydık. Başarılı olduğumuza da inanıyoruz” dedi.
TARİHE SAYGI PROJESİ
Çanakkale’de başladıkları Tarihe Saygı Projesi hakkında da bilgi veren Nurten Öztürk, “Yarımada’nın çok kötü durumda olduğunu görünce bunu yapmanın, tarihimize sahip çıkmanın bir görev olduğunu düşündük ve çalışmalara başladık. İlk olarak restore çalışmalarını Alçıtepe’de yaptık. Sonra Bigalı köyü, Seddülbahir, Kilitbahir, Anafartalar, Eceabat, Kocadere ve Behramlı’da restore ve düzenleme çalışmaları yaptık. BU ARADA KİLİTBAHİR’DEKİ ESKİ KARAKOLU RESTORE ETMEKTEN 9 YIL CEZA İSTEMİYLE YARGILANIYORUZ” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Fikret - Nurten Öztürk çiftine Konyaaltı Kaymakamı VE KONYSİAD Başkanı Emin Altıner tarafından birer hediye verildi..