ABD'nin önde gelen gazetelerinden The New York Times, okurlarıyla revani tarifi paylaştı. Tarifin paylaşıldığı haberde revani için "Cheesecake'ten hafif ve daha taze" değerlendirmesi yapıldı.
Yemek yazarı Melissa Clark revani tarifini, İngiliz kültürel antropolog Claudia Roden'ın kitabı 'Claudia Roden's Mediterranean'dan uyarladığını yazdı. Revaninin cheesecake'e benzediğini söyleyen Clark, "Bu Türk yoğurtlu keki, limon kokulu cheesecake'e benziyor ancak daha hafif ve daha taze, daha keskin bir tada sahip" ifadelerini kullandı.
Ortalama 1 dilim revaninin 350 kalori olarak bilinmektedir.
Ortalama 1 dilim cheesecake kalori miktarı yaklaşık olarak 490 kalori olarak hesaplanmıştır.
REVANİ TATLISI
Revani, Türk mutfağındaki tatlılardan biridir. Osmanlı döneminde Ermenistan'ın ve Erivan'ın fethedilmesi şerefine Saray aşçılarının buldukları ve Erivan zaferi sebebiyle "Revani" adı verdikleri bir tatlıdır. Revaniye bazı yerlerde sünger tatlısı ya da yoğurt tatlısı da denilmektedir.
Revani Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Kek için:
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı sıvı yağ
Şerbet için:
3 su bardağı su
3 su bardağı seker
Yarım limon suyu
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |