Ne sıklıkta balık tüketebiliyoruz?
Tükettiğimiz balıklar Omega-3 açısından ne kadar zengin? Atlantik Denizi balıkları gibi soğuk ve derin deniz balıkları mı?Pişirme teknikleriyle Omega-3’ü koruyabiliyor muyuz? Örneğin hamsiyi mısır ununa bulayıp kızartınca Omega-3 ‘ünden faydalanamıyoruz. Oysaki ızgara ve buğulama en uygun pişirme yöntemleridir.Üç tarafı denizlerle çevrili olan ülkemizde maalesef ki balık tüketimi yeterli değildir. Aksine uyguladığımız Akdeniz usulü beslenme nedeniyle zeytinyağı, Ayçiçek yağı, mısır özü yağı kullanımlarının artması ile Omega-6 ve Omega-9 alımları artmış ama bu alımlara karşın Omega-3 alımı yetersiz kalmış bir beslenme tarzımız söz konusu. Oysaki dengenin sağlanması gerekmektedir. Bu amaçla Omega-3 seviyesini yükseltebileceğimizen ideal kaynak da balık yağıdır. Siz de balık tüketemeyen bir aile iseniz ve çocuğunuza balığı yediremiyorsanız mutlaka balık yağı takviyesi almanız gerekmektedir. Özellikle çocuklar, tadı güzel olmayan birçok balık yağına karşı önyargılıdır. Tuttifrutti (karışık meyve) aromalı balık yağlarını denemelisiniz. Bu sayede çocuklarınız tadından dolayı içemedikleri balık yağı yerine lezzetli bir balık yağı tüketerek memnun kalacaklardır.
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |
|
||||||||||||
Koç 21 Mart - 20 Nisan
|
||||||||||||
|
||||||||||||
|
||||||||||||