Antalya'da 10 yıldır diyalize bağlı olarak yaşam süren Reyhan Bayraktar, AÜ Hastanesi Diyaliz Merkezi’nde haftada üç gün 4 saat diyalize giriyor. Diyalize bağımlı bir hayatı olduğunu söyleyen Reyhan Bayraktar, "Her işin başı sağlık diyoruz. Fakat iş ve sosyal hayat olmadan bitki gibi yaşamanın hiçbir anlam taşımadığını, sadece bizim durumumuzda olanlar bilir" dedi. Bayraktar, tedavisinin devam edebilmesi için giderlerini karşılamak zorunda olduğunu, bu nedenle çalışması gerektiğini kaydetti. Bayraktar, "Sağlık sorunlarım nedeniyle büro işlerinde çalışabilirim. Doktorlarım çalışmamın sorun olmayacağını söylüyor. Lise mezunu ve bilgisayar kullanmayı biliyorum. Bana iş verilirse görevimi en iyi şekilde yapacağıma inanıyorum" diye konuştu.
Bayraktar, toplum içinde olmak istediklerini söyledi. Reyhan Bayraktar, "Önce iş sahibi, sonra da böbrek nakli olmak istiyorum. Ülkemizdeki böbrek hastası sayısının her geçen gün çığ gibi büyüdüğünü biliyoruz. Böbrek hasta sayısı 60 ya da 70 bin olmasının yanı sıra, her iki saate bir böbrek hastasının hayatını kaybettiği gerçeğini bilmek, insanların bu önemli sağlık sorununa bakış açılarını değiştirir diye düşünüyorum ve herkesi organ bağışına davet ediyorum" dedi.
Akdeniz Böbrek Hastaları ve Organ Nakli Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet Şahan ise böbrek hastalarının da iş, aile ve sosyal hayata ihtiyaçları olduğunu söyledi. Şahan, "Bu lise mezunu böbrek hastası kızımızın işe ihtiyacı var. Hayırsever işadamlarımızın sahip çıkmasını istiyorum" diye konuştu.