Türkiye'de ve yurt dışında katıldıkları yarışmalarda kupa ve madalyaları toplayan AKÜ Kocatepe Aşçılık Takımı, uygulama mutfağında hünerlerini sergiliyor. Son 5 yılda üniversitelerarası aşçılık yarışmalarında ödüllere ambargo koyan öğretim görevlisi Erkan Çelik öncülüğündeki AKÜ Kocatepe Aşçılık Takımı, son bir ayda İstanbul ve Antalya'da yapılan 2 yarışmada 4 kupa ve onlarca madalya aldı.
MUTFAKTA YARIŞIYOARLAR
Başarılarının altında sıkı bir çalışma yattığını anlatan Kocatepe Aşçılar Takımı öğrencileri, yarışmalara nasıl hazırlandıklarını yemek hazırlayarak gösterdi. Bir yandan hamur açan, bir yandan lokma tatlısı pişiren öğrenciler, mutfakta adeta birbiriyle yarışıyor. Yemeğin yanından süsleme de yapan 15 dakikada 6-7 farklı yemeği hazırlayarak servis ediyor.
AŞÇI İSTİYORLAR
Yemekleri hazırlarken hijyen kurallarına da son derece dikkat eden genç aşçılar, bone ve eldivensiz çalışmıyor. Öğretim Görevlisi Erkan Çelik, kazanılan başarılarla birlikte aşçılık programına ilginin artığına dikkati çekti. Eğitimin uygulama kısmını atölyede gerçekleştirildiğini kaydeden Çelik, "Son 5 yılda önemli çalışmalarla adımızı duyurduk. Her yarışmada ve programda aşçılar, bizden stajyer öğrenci ve mezun aşçı istiyor. Bu da bizlere büyük gurur veriyor" dedi.
MİLLİ TAKIMA DAVET
Ulusal yarışmaların yanı sıra uluslararası yarışmalarda pek çok ödül altıklarına vurgu yapan Erkan Çelik, "Şubat'ta İstanbul Gastronomi Festivali'nde 8 gümüş ve 3 bronz, Antalya'da yapılan Chef Star Yarışması'nda ise 3 kategoride ikincilik aldık. Genç ve pratik ekibimiz dünya 3'üncüsü oldu. 2 öğrencimiz Aşçılık Milli Takım seçmelerine davet edildi." diye konuştu.
Onur BAYRAM/AFYONKARAHİSAR, (DHA)