Kumluca'da orman yangını
Kumluca'da orman yangını
Naci Görür, Kahramanmaraş depremi sonrası uyardı
Naci Görür, Kahramanmaraş depremi sonrası uyardı
Bakan Kacır: TEKNOFEST’te geleceğin bilim insanları var
Bakan Kacır: TEKNOFEST’te geleceğin bilim insanları var
Emniyet Müdürü Arslan, trafiği havadan inceledi
Emniyet Müdürü Arslan, trafiği havadan inceledi
22 Temmuz 2024 Pazartesi - 14:43

MHP 'nin hedefinde Antalya'dan bir kişi var

Cumhuriyet Yazarı Barış Terkoğlu, MHP'nin hedefinde olduğunu öne sürdüğü 154 kişinin ismini yayınladı. Listede Antalya'dan bir hukukçu var

MHP  nin hedefinde Antalya dan bir kişi var
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Terkoğlu'nun yazısı aynen şöyle:

'Kim olmak isteğimizi sözlerimiz, olduğumuzu eylemlerimiz anlatır.

Sinan Ateş cinayeti duruşmalarının başlamasıyla, tetikçiler, ağız birliğiyle, “Arkadaşları vurdu” savunması yaptı. MHP’ye yakın medya ise tetikçileri savunarak, “Asıl hedef MHP” tezini işledi. Aynı gün, MHP avukatları da mahkemeye bir dilekçe sundu. MHP’nin “suçtan zarar gören” olduğunu ifade ettiler. Davaya “mağdur” olarak katılma talebinde bulundular. Mahkeme talebi reddetti. Kuşkusuz, tetikçilerin savunmalarından servis edilen haberlere hatta dilekçeye kadar ortada bir organizasyon görüntüsü var.

Peki MHP’nin dilekçesinde ne yazıyor?

MHP’Yİ TÜRKLÜKLE EŞİTLEDİ

Atatürk’ün Cumhuriyeti milliyetçilik fikri üzerine kurduğu, Atatürk’ün ölümünden sonra milliyetçiliğin geri plana atıldığı, Alparslan Türkeş’in MHP’yi kurmasıyla milliyetçiliğin siyasette yer aldığı, Bahçeli’nin milliyetçiliği çağa uyarladığı söylendikten sonra şu ifadeler kullanılmış: “MHP’nin durduğu yer Türkiye üzerinde hesapları olan pek çok farklı kesimi rahatsız etmektedir.”

Dilekçede MHP ise şöyle tanımlanıyor: “MHP, Türk milletinin kadim hikâyesini temsil eden ve tarihsel tecrübenin bugünkü adresi ve kurumsal merkezidir.”

Bu tanıma göre, “MHP’nin eleştirisi” “Türk milletinin eleştirisi” sayılıyor!

MHP’nin dilekçesinde, Sinan Ateş cinayeti üzerinden MHP’yi eleştirenler şöyle anlatılıyor: “Bölücü, liberal, marksist, FETÖ’cü yapıların elemanları, sistematik ve istikrarlı bir şekilde, küresel çeşitli güçlerle ittifak içinde ve siyasi meşreplerine de uygun paylaşım, haber ve yazılarla MHP’ye iftira etmektedir.”

MHP avukatları İbrahim Ethem Yiğit ve Çağrı Can Pak, mahkemeye, çoğunluğu televizyon programlarından oluşan bir hard disk de sunmuş. Buna dayanarak da “MHP’ye saldırı” yaptığını söylediği 154 kişinin listesini vermiş. Bu 154 kişinin mahkemeye çağrılmasını, ifadelerinin alınmasını, tabiri caizse “MHP ile derdiniz nedir” diye sorulmasını istemiş. İşin ilginci, MHP’nin “bölücü, liberal, Marksist, Fetöcü yapıların elemanları” diye andığı 154 kişinin çoğunluğu Marksist ya da liberal olmadığı gibi, FETÖ ve bölücü ideolojilerle de mücadelesiyle tanınan kişiler. FETÖ’cülük ile nam salmış bazı kişiler ise listede yok.

154 KİŞİNİN LİSTESİ

Dilekçenin ekinde şu 154 kişinin ismi var:

Siyasetçiler: Özgür Özel, Deniz Yavuzyılmaz, Gökhan Günaydın, Ali Mahir Başarır, Sezgin Tanrıkulu, Murat Bakan, Yunus Emre, Özgür Karabat, Cumhur Uzun, Ali Öztunç, Mustafa Adıgüzel, Mahir Polat, Ümit Özdağ, Müsavat Dervişoğlu, Uğur Poyraz, Turhan Çömez, Buğra Kavuncu, Ahmet Davutoğlu, Selçuk Özdağ, Ali Babacan, Erkan Baş, Levent Tüzel, Sevda Karaca, Alper Taş, Remzi Çayır, Hüseyin Baş, Salih Uzun, Cem Toker, Doğan Aydal, Ahat Andican, Aytun Çıray, Bahattin Yücel, Ali Haydar Fırat, Emin Şirin, Fikri Sağlar, Gülay Yedekçi, Mustafa Böğürcü, Nazif Okumuş, Önay Alpago, Bahadır Erdem, Turan Aydoğan, Yavuz Ağıralioğlu, Yavuz Değirmenci, Gaye Usluer, Nesrin Nas, Ufuk Söylemez, Gülistan Kılıç Koçyiğit.

Gazeteciler: Murat Muratoğlu, Akif Beki, Ali Kemal Erdem, Altan Sancar, Asuman Aranca, Atakan Sönmez, Ayşen Şahin, Bahadır Özgür, Barış Pehlivan, Caner Taşpınar, Çiğdem Toker, Deniz Zeyrek, Dinçer Gökçe, Nedim Türkmen, Elfin Tataroğlu, Elif Doğan Şentürk, Doğan Şentürk, Ersin Eroğlu, Fatih Ergin, Fatih Polat, Fırat Fıstık, Fikret Bila, Hakan Çelenk, Hilmi Hacaloğlu, Hüsnü Mahalli, İbrahim Kahveci, İnanç Uysal, İslam Özkan, İsmail Saymaz, Kemal Göktaş, Masum Gök, Mehmet Bal, Mehmet Tezkan, Merdan Yanardağ, Miyase İlknur, Murat Ağırel, Murat Karan, Murat Yetkin, Nevşin Mengü, Nevzat Çiçek, Nurcan Gökdemir, Orhan Uğurluoğlu, Özlem Akarsu Çelik, Emre Kongar, Sertaç Eş, Seyhan Avşar, Taha Akyol, Timur Soykan, Uğur Dündar, Yaşar Aydın, Yavuz Oğhan, Yavuz Selim Demirağ, Yıldız Yazıcıoğlu, Zübeyde Sarı, Mustafa Balbay, Mustafa Kurdaş, Hilal Köylü, Orhan Bursalı, Umut Taştan, Alican Uludağ, Namık Koçak, Özlem Gürses, Yalçın Doğan.

Hukukçular: Celal Ülgen, Afşin Hatipoğlu, Bülent Yücetürk, Ruşen Gültekin, Figen Çalıkuşu, Gürkan Çakıroğlu, İlhan Cihaner, Mehmet Saral, Muzaffer Nerse, Hasan Sınar, Salim Şen, Gamze Pamuk Ateşli.

Antalyalı avukat Figen ÇALIKUŞU

Araştırmacı/Akademisyen: Can Selçuki, Ceren Kumbasar Mumay, Güven Gürkan Öztan, Berk Esen, Can Kakışım, Haldun Solmaztürk, İbrahim Uslu, Eren Aksoyoğlu, Erol Mütercimler, Mehmet Ali Kulat, Mehmet Yaşar Altındağ, Oğul Aktuna, Mithat Baydur, Öner Günçavdı, Sait Yılmaz, Ersin Kalaycıoğlu, İpek Özkal Sayan, Semih Turhan, Sezin Öney, Suat Özçelebi, Seda Demiralp, Osman Sert, Burak Cop, Barış Övgün, Necati Özkan, Tacire Bektaş, Tayfun Atay, Onur Alp Yılmaz, Gülgün Erdoğan Tosun.

Diğer: Türker Ertürk (emekli amiral), Hanefi Avcı (emekli polis), Ömer Zengin (Sinan Ateş’in arkadaşı).

***

Halihazırda Tolgahan Demirbaş’tan Emre Yüksel’e sanıkların, Olcay Kılavuz’dan Ahmet Yiğit Yıldırım’a şüphelilerin önemli bir kısmı MHP ve Ülkü Ocakları yönetiminden. MHP’nin cinayete adlarını karıştıran bu isimlerden değil de cinayeti sorgulayan kişilerden şikayetçi olması dikkat çekiyor. MHP yönetimi, belli ki cinayetin konuşulmasını engellemeye çalışıyor. Öte yandan mahkeme bu talebi kabul etseydi ve 154 kişi çağrılsaydı sadece ifade süreci yıllar alacaktı. Böylece Sinan Ateş cinayeti davasının sonucu iyice belirsizleşecekti. Nihayetinde dilekçe cinayetle hesaplaşmaya değil, hesaplaşanlarla hesaplaşmaya çalışıyor.

Söz değil eylem. Olmasaydı hayatın sırrını nasıl çözerdik?'

 
Antalya'daki bu kazada kimsenin burnu kanamadı
 
Manavgat'ta çalılık yangını
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
23 Temmuz 2024 Salı 11:55

Bu kadar insanın adı yazılarak hedef gösterilmiş olmuyor mu ? bu insanlara bir şey olsa kim hesap verecek

Yorumu oyla      0      0  
akdeniz 23 Temmuz 2024 Salı 09:51

Koskoca MHP'yi Devlet Bahçeli ne hale getirdi.Alpaslan Türkeş yerinden kalksa herhalde başta Devlet Bahçeli olmak üzere,bu gün ki yöneticileri memleketlerine kadar kovalardı.

Yorumu oyla      0      0  
taş 22 Temmuz 2024 Pazartesi 17:40

Trışkadan turşu.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya'daki bu kazada kimsenin burnu kanamadı
ANTALYA'da kaza yapan otomobillerden biri yola savrularak takla attı. ...
Antalyalı Nurten kazadan 13 gün sonra yaşamını yitirdi
ANTALYA'nın Serik ilçesinde servis minibüsü ile motosikletin karıştığı ...
Antalyalı pilot İtalya'da Türkiye'yi temsil edecek
İTALYA'da gerçekleştirilen ve 'uçak rallisi' olarak bilinen Uluslararası ...
 
Antalyalı koca, eşine gelen 2 mesajı 'Beni aldatıyor' diye delil olarak sundu
Antalya'da Koray L, eşinin kendisini aldattığını belirterek dava açtı. ...
Antalyalı iş insanı Ali Bıdı kazada yaralandı
Türkiye’nin ‘Demir adamı’ olarak bilinen, biyolojik yaşı 33 olarak tespit ...
Kotan, Aşure birliktir, birliğimiz bozulmasın
Konyaaltı Belediyesi’nin Konyaaltı Alevi Bektaşi Kültürü Cemevi Derneği ...
 
Antalya yandı, kavruldu
ANTALYA'da termometrelerin 46 dereceyi gösterdiği sıcaktan bunalanlar ...
Muratpaşa'nın geleneksel sünnet şölenleri başlıyor
Muratpaşa Belediyesi’nin her yıl ihtiyaç sahibi ailelerin çocukları için ...
Serik'te ormana sıçrayan yangın söndürüldü
ANTALYA'nın Serik ilçesinde otluk alanda başlayıp, seralara ve ormana ...
 
Dursun Gündoğdu
Konuşursa herkes yanar
YAZARLAR
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
757 yıllık bir Yörük geleneği
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Nedir bu yaşadıklarımız?
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Bayesian nasıl battı?.. Trajedinin 16 dakikası…
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Mustafa Kemal'in Askerleriyiz
İsa Altun
İsa Altun
İban vurgununa dikkat
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Eylül ayı sağlık konularıyla ilgili dikkatli olmanız gereken bir ay. Ayın ilk haftasında sorumluluklarınız, çalışma ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva