Kemal Kılıçdaroğlu savunma yaptı
Kemal Kılıçdaroğlu savunma yaptı
Antalyalı halk oyunu takımı Türkiye şampiyonu oldu
Antalyalı halk oyunu takımı Türkiye şampiyonu oldu
14 dizide 3 bin 13 kadına şiddet sahnesi
14 dizide 3 bin 13 kadına şiddet sahnesi
'14. Geleneksel Satış Noktaları Toplantısı' gerçekleşti
'14. Geleneksel Satış Noktaları Toplantısı' gerçekleşti
23 Temmuz 2020 Perşembe - 09:01

Lezzet efsanesi 'Tokat kebabı'na yoğun talep

TOKAT'ta, sebze ve kuzu etinden yapılan yaklaşık 3 asırlık lezzet olan Tokat kebabı, koronavirüs salgını sonrasında normalleşme süreciyle birlikte yoğun ilgi görüyor. Özenle, kendine has fırınlarda hazırlanan kebap, kentin en önemli lezzeti olarak öne çıkıyor.

Lezzet efsanesi  Tokat kebabı na yoğun talep
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Coğrafi işaret tesciliyle dünya lezzet haritasına adını yazdıran Tokat kebabına vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Yöreye ait taze kuzu eti, kuyruk yağı, patlıcan, domates, yeşil biber, patates, sarımsak ve pide kullanılarak pişirilen Tokat kebabı, kentte sadece 6 ay süresince yapılabiliyor. Normalleşme sürecine geçilmesiyle birlikte, Tokat ve il dışından gelenler kebaba ilgi gösteriyor. 

'TOKAT KEBABI KENTİN ÖZEL BİR YEMEĞİ'

Kentte lokanta işletmeciliği yapan Mücahit Yılmaz, tarihi çok eski yıllara dayanan kebabın Tokat'ın özel bir yemeği olduğunu belirterek, "Tokat kebabı, Tokat'ın özel bir yemeğidir. Kebabın tarihi çok eskiye dayanıyor. Tokat'ta restoranlar olmadan önce insanlar bağ evlerinde bulunan kebap ocaklarından bu yemeği yaparlarmış. Bizlere de onlardan kalan bir mirastır. Tokat kebabına her yıl mayıs ayında başlıyoruz, ekim ayına kadar devam ediyoruz. Nedeni ise Tokat'ın yöresel mahsullerini kullanıyor olmamızdır. Kendi topraklarımızda yetişen patlıcan, domates, biber ve kuzu etinden yapılıyor. Tamamen kendi mahsullerimiz" dedi. 

'MUĞLA'DAN, ANTALYA'DAN GELİYORLAR'

Tokat kebabına ilginin yoğun olduğunu söyleyen Yılmaz, "Normalleşme sürecine başladıktan sonra insanlar restoranları özlediği için iyi bir talep var. Tokat bir geçiş güzergahı olduğu için şehirlerarası yolculuk yapan vatandaşlar uğrayarak Tokat kebabını tercih ediyorlar. Nedeni, bu kebap Türkiye'nin her yerinde duyulmuş olan bir yemektir. İnsanlar Muğla'dan, Antalya'dan geliyorlar. Tokat'ta yolları düştüğü zaman, düşmese bile 200-250 kilometre yol değiştirip, gelip, Tokat kebabını tercih ediyorlar. Çünkü Tokat çok lezzetli bir yemek. Yemeğimiz özel bir ocakta yapılıyor. Hazırlanması 30 ile 40 dakika arasına değişiyor" diye konuştu. 

Ailesi ile birlikte Tokat Kebabı yemeye gelen Ergin Türkoğlu "Ailemizle bu kebabı yemeye geldik. Tokat kebabını özlemiştik. Pandemi sürecinde evlerimizde kaldık. Bu süreçte kebabı özledik" diye konuştu. 

TOKAT'TA, SEBZE VE KUZU ETINDEN YAPILAN VE YAKLASIK 3 ASIRLIK LEZZET OLAN TOKAT KEBABINA, NORMALLESME DONEMINDE YOGUN ILGI GORUYOR. LOKANTA ISLETMECISI MUCAHIT YILMAZ (FOTOGRAFTAKI), TOKAT KEBABINDAN TATMAK ICIN ANTALYA VE MUGLA'DAN MUSTERILERININ GELDIGINI SOYLEDI.  (FOTO:FATIH YILMAZ/TOKAT,(DHA)

TOKAT'TA, SEBZE VE KUZU ETINDEN YAPILAN VE YAKLASIK 3 ASIRLIK LEZZET OLAN TOKAT KEBABINA, NORMALLESME DONEMINDE YOGUN ILGI GORUYOR. LOKANTA ISLETMECISI MUCAHIT YILMAZ, TOKAT KEBABINDAN TATMAK ICIN ANTALYA VE MUGLA'DAN MUSTERILERININ GELDIGINI SOYLEDI.  (FOTO:FATIH YILMAZ/TOKAT,(DHA)

TOKAT'TA, SEBZE VE KUZU ETINDEN YAPILAN VE YAKLASIK 3 ASIRLIK LEZZET OLAN TOKAT KEBABINA, NORMALLESME DONEMINDE YOGUN ILGI GORUYOR. LOKANTA ISLETMECISI MUCAHIT YILMAZ, TOKAT KEBABINDAN TATMAK ICIN ANTALYA VE MUGLA'DAN MUSTERILERININ GELDIGINI SOYLEDI.  (FOTO:FATIH YILMAZ/TOKAT,(DHA)

TOKAT'TA, SEBZE VE KUZU ETINDEN YAPILAN VE YAKLASIK 3 ASIRLIK LEZZET OLAN TOKAT KEBABINA, NORMALLESME DONEMINDE YOGUN ILGI GORUYOR. LOKANTA ISLETMECISI MUCAHIT YILMAZ, TOKAT KEBABINDAN TATMAK ICIN ANTALYA VE MUGLA'DAN MUSTERILERININ GELDIGINI SOYLEDI.  (FOTO:FATIH YILMAZ/TOKAT,(DHA)

TOKAT'TA, SEBZE VE KUZU ETINDEN YAPILAN VE YAKLASIK 3 ASIRLIK LEZZET OLAN TOKAT KEBABINA, NORMALLESME DONEMINDE YOGUN ILGI GORUYOR. LOKANTA ISLETMECISI MUCAHIT YILMAZ, TOKAT KEBABINDAN TATMAK ICIN ANTALYA VE MUGLA'DAN MUSTERILERININ GELDIGINI SOYLEDI.  (FOTO:FATIH YILMAZ/TOKAT,(DHA)

TOKAT'TA, SEBZE VE KUZU ETINDEN YAPILAN VE YAKLASIK 3 ASIRLIK LEZZET OLAN TOKAT KEBABINA, NORMALLESME DONEMINDE YOGUN ILGI GORUYOR. LOKANTA ISLETMECISI MUCAHIT YILMAZ, TOKAT KEBABINDAN TATMAK ICIN ANTALYA VE MUGLA'DAN MUSTERILERININ GELDIGINI SOYLEDI.  (FOTO:FATIH YILMAZ/TOKAT,(DHA)

TOKAT'TA, SEBZE VE KUZU ETINDEN YAPILAN VE YAKLASIK 3 ASIRLIK LEZZET OLAN TOKAT KEBABINA, NOMALLESME DONEMINDE YOGUN ILGI GORUYOR. LOKANTA ISLETMECISI MUCAHIT YILMAZ, TOKAT KEBABINDAN TATMAK ICIN ANTALYA VE MUGLA'DAN MUSTERILERININ GELDIGINI SOYLEDI. 
(FOTO:FATIH YILMAZ/TOKAT,(DHA)

TOKAT'TA, SEBZE VE KUZU ETINDEN YAPILAN VE YAKLASIK 3 ASIRLIK LEZZET OLAN TOKAT KEBABINA, NOMALLESME DONEMINDE YOGUN ILGI GORUYOR. LOKANTA ISLETMECISI MUCAHIT YILMAZ, TOKAT KEBABINDAN TATMAK ICIN ANTALYA VE MUGLA'DAN MUSTERILERININ GELDIGINI SOYLEDI. 
(FOTO:FATIH YILMAZ/TOKAT,(DHA)

Fatih YILMAZ/TOKAT, (DHA)

Etiketler:
 
Koronavirüsten bugün 19 kişiyi kaybettik
 
'Korona kilimi'nin geliri otizmli çocuklara
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Van kahvaltısı 'coğrafi işaret' belgesi aldı
VAN'ın doğallığıyla bilinen ve kentin kültürünü yansıtan Van kahvaltısına ...
Yuvasından düşen yavru leylek için seferber oldular
BİNGÖL'de düştüğü yuvasına çıkamayan yavru leylek için Doğa Koruma ve ...
Motosiklet hırsızlığı şüphelileri tutuklandı
KÜTAHYA'nın Tavşanlı ilçesinde, motosiklet hırsızlığı şüphesiyle aranan ...
 
Gazeteci Necdet Doğan son yolculuğuna uğurlandı
HÜRRİYET Gazetesi'nin yazı işleri müdürlerinden Necdet Doğan, İstanbul'da ...
Tarlayı sürerken traktörü alev alev yandı
BOLU'da, Selim Ulutepe'ye ait traktör, tarla sürdüğü sırada yanarak kullanılamaz hale geldi.
Otomobile silahlı saldırı: 3 yaralı
MANİSA'nın Turgutlu ilçesinde kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce gerçekleştirilen ...
 
Motosiklet, yaya çarptı: 2 yaralı
ZONGULDAK'ın Ereğli ilçesinde, yolun karşısına geçmeye çalışan Nilgün ...
Kazada beton mikseri yüklü TIR yandı
ANKARA'nın Şereflikoçhisar ilçesinde TIR ile çarpışıp, alev alan beton ...
İmece usulü çay hasadına sanatçı desteği
RİZE'nin Fındıklı ilçesinde bir araya gelen 150 kişi, imece usulü ile ...
 
Dursun Gündoğdu
Siyasette bir tornistan hikayesi
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Mustafa Kemal'e ceza verilemez
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Bitmedi, bitmiyor, bitmeyecek…
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Robotaksi dönemi
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
757 yıllık bir Yörük geleneği
İsa Altun
İsa Altun
İban vurgununa dikkat
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva