Sandıklı ilçesine özgü kürek helvanın yapımına, su, limon ve şekerin kazanda kaynatılmasıyla başlanıyor. Daha sonra çöven bitkisi kökünden elde edilen su karıştırılıyor. Ardından kazanın içine tahin katılarak, tahta kürekle karıştırılıyor. Ortaya çıkan helva, daha sonra kaplara dökülüyor. Kakaolu helva elde etmek içinse kürekle karma işi sırasında kazana kakao ekleniyor.
Hasan Ayhopa'ya ait tesiste helvanın yapılışını inceleyen Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl, “Hasan ustamız bizlere ecdattan kalma, el emeği çok fazla olan helvayı yaparak hemşehrilerimize ulaştırmamıza vesile oluyor. Aynı zamanda kendisi Sandıklımıza değer katan, imajını yükselten, hem yol üstü, hem de şehir merkezindeki dükkânıyla bizlere güven veren bir iş adamımız" dedi.
İşletme sahibi Hasan Ayhopa ise kürek helvasına ramazan ayında yoğun ilgi olduğunu söyledi.
Ahmet DAĞLI/SANDIKLI (Afyonkarahisar), (DHA)
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |