Kurban Bayramı'nda yaşanan kazaların azaltılması, kurban kesimlerinin daha sağlıklı, düzenli ve İslami usullere göre yapılması için hayvan kesim kursu açıldı. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile ilçe müftülükleri işbirliğiyle Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan kurslarda, profesyonel kasaplar tarafından önce teorik sonra uygulamalı eğitimler veriliyor.
Profesyonel kasaplar kurban kesim öncesi muayene, kesim işlemi, şişirme, tulum çıkarma ve açma yöntemiyle yüzme, deri muhafazası, çevre sağlığı ve atıkların uzaklaştırılması, olası bulaşıcı hastalıkları tanıma ve tedbir alma, et muhafaza işleme ve tüketimiyle ilgili bilgiler kursiyerlere aktarılıyor. İlçelerdeki özel kesimhanelerde uygulamalı olarak verilen kurslara toplam 103 kasap adayı katıldı. Kursları başarıyla tamamlayan adaylara sertifikaları verildi. Kurslar, Kurban Bayramı'na kadar teorik ve uygulamalı olarak ilçelerde sürecek.
ANTALYA, (DHA)
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |