Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte kebabın başkenti Adana'da, vatandaşlar mangal satıcılarına akın etti. Bu yıl koronavirüs salgını nedeniyle mesire ve piknik alanlarında mangal yakmanın yasaklanması üzerine vatandaşlar, kebaplarını evlerinin balkonlarında pişireceklerini söyledi. Kentte uzun yıllardır mangal üretimi ve toptan satışı yapan Ali Ayyıldız ise satışların bu yıl geçen yıla oranla rekor seviyeye ulaştığını vurgulayarak, "Koronavirüsün bize etkisi olmadı, hatta satışlarımızı daha da arttırdı. Adanalı mangaldan asla vazgeçmez; en büyük keyifleri kebap yapmak. Günde 100-150 arası mangal, 2 bin-3 bin adet arası şiş satıyoruz" dedi.
Bayrama hazırlık yapmak için şiş ve mangal almaya gelen Mustafa Zümrütçü de "Neredeyse her gün mangal yaparız, Adanalı olarak mangaldan vazgeçemeyiz" diye konuştu.
Çağlar ÖZTÜRK- Can ÇELİK/ADANA, (DHA)
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |