Çaykenarı Mahallesi Mahalle Muhtarı Soner Akkanat'a ait arazide yapılan tarla gününe Kaymakam Ömer Çimşit, İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen, Belediye Başkan vekili Abdurrahman Caran, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Ali Yıldız, Ziraat Odası Başkanı Musa Fikri Büyükçetin, İlçe Müftüsü Selim Yazıcı, Nüfus Müdürü Sevim Kılıç, PTT Müdürü Sibel Tekiner, Tarım ve Orman İlçe Müdürü Selda Sert, Vakıf Müdürü Saliha Şahintürk, Sağlık İlçe Müdürü Dr. Oya Dirican, üreticiler ve vatandaşlar katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Özen, "Tarım ve çiftçilik çok meşakkatli. Alternatifsiz olduğunu göz önünde bulundurursak sektörün tüm paydaşları üreticiler olarak sizler değil, kurum tarafı, tedarikçi tarafı, pazarlayıcı tarafı, STK'lar olsun yerel yönetimleri olsun tüm sektör el ele vererek bu sektörü ayakta tutmak zorundayız. Bu sektörün bir sonraki nesle sağlıklı bir şekilde emanet etmek zorundayız. Bizim ülkemizin başka bir alternatifi yok. Biz tarımla doğduk, tarımla yaşıyoruz, tarımla öleceğiz. Bu ülkenin değeri olan iki önemlisini boşa harcamamamız gerekiyor. Bunlardan bir tanesi bu ülkenin parası, bir tanesi de zamanı. Buradaki deneme 20 dönümlük bir alanda yapılmış. Yapılan bu deneme beklenen sonuçları verir, çeşitliliği arttırma anlamında da çiftçilerimizi alternatif ürünlere doğru yönlendirir" dedi.
Kaymakam Ömer Çimşit de "Bizler her zaman üretenin, emek verenin, alın teri dökenin yanında olmamız gerekiyor. Bizler bugün Antalya'nın en güzel yerindeyiz. Burada çiftçimiz çalışmaktan hiçbir zaman kaçmıyor. Üretmek için çalışıyorlar. Bizim ilçe insanının ne kadar üretken olduğunu ve gayretli olduğunu görüyoruz ve çok şanlıyız. İlçemizin değerlerine baktığımız zaman, Antalya'mızın her alanında tarımın her alanında bir üretim potansiyeli olduğu gerçek. Korkuteli'mizin de geniş yelpazede tarım ve hayvancılık alanında, meyvecilik alanında, seracılık alanında, geniş bir yelpazede üretim yaptığını görüyoruz. Seracılık anlamında üretim var. Özellikle domates alanında yıllık 100 bin tonu aşan bir rakam var. Meyvecilik anlamında da 160 bin ton üretimimiz var. Mantar anlamında Türkiye'nin yarıya yakınını üretiyoruz. Bu da yaklaşık 25 bin ton. Hayvancılık potansiyeline baktığımız zaman 125 bin küçükbaş hayvanımızın, 35 bin büyükbaş hayvanımızın ve toplamda da 160 bin küçük ve büyükbaş hayvanın olduğunu görüyoruz. Bu da üretim olarak Antalya'nın en büyük coğrafi alan sahip olmamızdan" diye konuştu.
Konuşmaların ardından ayçiçeği hasadı yapıldı.
Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |