Korkuteli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi koordinatörlüğünde yapılacak proje çerçevesinde, Manavgat Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ile İzmir Ödemiş Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ortak okullar arasında yer aldı. Metal teknolojileri alanında mesleki eğitim almakta olan her okuldan 9, toplamda 27 öğrenciden oluşacak öğrenci ekibinin yanı sıra, proje sahibi Korkuteli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nden 2, diğer okullardan 1'er olmak üzere 4 refakatçi öğretmen yer alacak.
LAZER KESME TEZGAHLARI
Korkuteli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Hasan Çakmak, projelerindeki lazer kesme tezgahlarının metal doğrama, metal kaynakçılığı, malzeme üretimi ve otomotiv sektöründe geniş kullanım alanı bulmaya başladığını ve bunun sonucu olarak da bu alanda yetişmiş eleman ihtiyacının ortaya çıktığını söyledi.
Küçük yerleşim yerlerinde lazer kesim ve şekillendirme teknolojileri alanında mesleki becerileri geliştirecek işletme ortamı olmadığını anımsatan Çakmak, "Bu durum öğrencilerimizin benzer yaş gurubundaki meslek eğitimi alan ve bu teknolojileri yerinde kullanan, mesleki becerilerini artıran diğer öğrencilere göre istihdam edilebilirliklerini azaltmaktadır. Öğrencilerimizin bu alandaki dezavantajlarını ortadan kaldırabilmek için teorik ve pratik mesleki eğitime ihtiyaçları bulunmaktadır. Projemizle hem öğrencilerimizin bu alandaki mesleki yeterliliklerini artırmayı hem de üretim sektörünün yetişmiş eleman ihtiyacını karşılamayı hedeflemekteyiz" diye konuştu.
Projeden yararlanacak öğrencilerin teorik ve pratik mesleki eğitimlerini Almanya'nın başkenti Berlin'de ve 5 Nisan 2014 ile 3 Mayıs 2014 tarihleri arasında 4 hafta olarak yapacaklarını anlatan Çakmak, Fides Education gGmbH, Horstmeschanische WERKSTAT ve Schweissen Berlin adlı alıcı ortaklar bünyesinde, gerçekleştirilecek projenin toplam maliyetinin 60 bin 538 Euro olarak belirlendiğini söyledi.
Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)