Antalya, Ağrı, Çanakkale, Manisa, Sakarya ve Tokat'ta görev yapan gıda mühendisi, ziraat mühendisi, su ürünleri mühendisi, balıkçılık teknolojisi mühendisi ve veteriner hekimlerden oluşan 51 personele 'Kontrol Görevlisi Eğitimi' verildi. Antalya İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen, tarladan sofraya gıda güvenliğini sağlamak için tüketicinin bilinçlendirip denetçi haline getirilmesi gerektiğini söyledi. Antalya İl Müdürlüğü olarak gıda güvenliğine çok önem verdiklerini ifade eden Özen, "Halkımızın sağlığını korumak için denetimlere ara vermeden devam ediyoruz. Denetimlerin yanı sıra tüketicileri bilinçlendirip denetçi haline getirmeliyiz" dedi.
İşletmelerle iletişim kurma noktasında dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında da bilgiler veren Özen, katılımcılara katılım belgelerini takdim ederek başarılar diledi. Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde gerçekleşen eğitimde katılımcılara konu uzmanlarınca 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu ve İlgili Yönetmelikleri, Tebliğleri, Prosedürleri, Diğer İlgili Mevzuat Düzenlemeleri ile birlikte Temel HACCP Prensipleri ve Tetkiki, Numune Alma Usul ve Esasları ile Gıda Güvenliği Bilgi Sisteminin Çalışma Prensipleri, Kabahatler Kanunu ve Tebligat Kanunu gibi konularında bilgiler verildi.
Erol AKKIR/ANTALYA, (DHA)
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |