Genç Balkan Matematik Olimpiyatı'nda, Türkiye birinci oldu
Genç Balkan Matematik Olimpiyatı'nda, Türkiye birinci oldu
Yabancı turistlerden Türk plaklara yoğun ilgi
Yabancı turistlerden Türk plaklara yoğun ilgi
Obama'dan Biden'e destem mesajı
Obama'dan Biden'e destem mesajı
Burdur'daki bıçaklı kavgada bir tutuklama
Burdur'daki bıçaklı kavgada bir tutuklama
6 Ocak 2016 Çarşamba - 14:14

Komşuya cinsel saldırıya 5 yıl 10 ay hapis

ANTALYA'da komşusu hemşire 21 yaşındaki B.T.'ye cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla yargılanan evli ve bir çocuk babası 30 yaşındaki Yasin A., 5 yıl 10 hapse mahkum edildi.

Komşuya cinsel saldırıya 5 yıl 10 ay hapis
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Kepez İlçesi Emek Mahallesi'nde özel bir hastanede çalışan hemşire B.T., işe giden annesinin odasından gelen sesi duyunca kontrol etmek istedi. Odanın kapısını açan B.T, karşısında karşı daire oturan komşusu Yasin A.'yı görünce çığlık atmaya başladı. Yasin A., B.T.'nin ağzını eliyle kapatmaya çalıştı B.T. ise sesini duyurmak için evin duvarlarını yumrukladı. Yaşanan arbede sonrasında Yasin A., kaçtı. B.T.'nin şikayetçi olması üzerine gözaltına alınan Yasin A. tutuklanırken, hakkında 'cinsel saldırı' ve 'konut dokunulmazlığını ihlal' suçlarından 12 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

'YEDEK ANAHTAR YAPTIRMIŞ'

Antalya 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasına tutuklu sanık Yasin A. ve şikayetçi B.T. katıldı. Duruşmada ifade veren B.T., annesiyle birlikte yaşadığını belirterek, geçen mayıs ayına kadar da anneannesinin de yanlarında kaldığı kaydetti. Kendisinin aynı zamanda üniversite öğrencisi olduğunu ifade eden B.T., annesi çalıştığı için anneannesine sanık Yasin A.'nın eşi Nurgül A.'nın baktığını, bu nedenle kendilerine yedek anahtar verdiğini söyledi. Anneannesinin köye dönmesi nedeniyle yedek anahtarı geri aldıklarını kaydeden B.T., "Bu süreçte sanırım sanık anahtarımızın yedeğini yaptırmış. Olay günü annem işe gittikten sonra kapıyı açıp içeriye girmiş diye düşünüyorum. Annemin odasından sesler gelince merak edip baktığımda sanıkla karşılaştım. Bağırdığımda ağzımı kapatıp beni yerlerde sürükledi" dedi. B.T., olay öncesinde de sanığın bakışlarıyla kendisini rahatsız ettiğini iddia etti.

'İYİ NİYET KURBANIYIM'

Suçlamaları reddeden Yasin A. ise kendisinin iyi niyetinin kurbanı olduğunu iddia etti. Komşusuna iyilik etmek isterken bu olayın başına geldiğini ileri süren Yasin A., olay sabahı fırından ekmek almaya gitmek için kapıyı açtığında karşı dairenin kapısının açık olduğunu gördüğünü söyledi. Eşinin de gördüğünü anlatan Yasin A., "İçeri seslendim cevap veren olmadı. Hırsız girdi sandık. Eşime güvenlik gerekçesiyle içeri girip kapımızı kapatmasını söyledim. Ben de komşunun dairesini kontrol etmek için içeri girdim. Hırsız kaçmasın diye kapıyı kapattım. Odaları kontrol etmeye başladım. O sırada gelen B.T. beni görünce çığlık attı. Kendisine cinsel saldırıda bulunmadım, darp da etmedim. Susması için ağzını kapattım. İçeri giriş amacımı anlatmaya çalıştım. Sonra da çıkıp gittim" dedi.

'B.T. BİZE SALDIRDI

Nurgül A. da kocasının beyanlarının doğru olduğunu belirterek, benzer şekilde ifade verdi. Eşi gözaltına alındıktan sonra B.T.'nin kendilerine saldırıda bulunduğunu da iddia eden Nurgül A., bu konuyla ilgili başka bir mahkemede davalarının sürdüğünü kaydetti.

Sanığın patronu Sıddık A. ise olay günü Yasin A. ile eski sanayinin önünde saat 07:30'da buluşacaklarını ifade ederek, "Olay saat 07:00 sıralarında meydana gelmiş" dedi. Sanığın avukatı Hacer Merve Korkmaz ise sabah patronuyla görüşecek bir insanın, öncesinde komşusunun kızına cinsel saldırıda bulunmasının hayatın akışına aykırı olduğunu belirterek, müvekkilinin suçsuz olduğunu söyledi.

Sanık savunması ve tanık ifadelerinin ardından yargılamayı tamamlayan mahkeme, Yasin A.'yı cinsel saldırı suçundan 5 yıl 10 ay hapsine karar verdi. Konut dokunulmazlığını ihlal suçundan da sanığı 10 ay hapse mahkum eden mahkeme, bu cezayı erteledi. Karar açıklandıktan sonra sanığın eşi Nurgül A., fenalık geçirdi. 

Mustafa KOZAK/ANTALYA,(DHA) -

 

 
Uçakta taciz iddiasına tahliye
 
Kumluca'da geçen yıl 485 çift evlendi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Uçakta taciz iddiasına tahliye
ALMANYA'dan uçakla Antalya'ya gelirken yanında oturan 14 yaşındaki kız ...
Bu gece 02.00'ye dikkat
Antalya'da çarşambayı perşembeye bağlayan bu gece saat 02.00'de başlayacak ...
THY'nin o uçuşu iptal
THY yine çok sayıda seferini olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal etti. ...
 
Gripten ölen genç avukat toprağa verildi
ANTALYA'da grip şikayetiyle tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren ...
Saray'dan vetonun nedeni imamın karısı mı?
ANTALYA'nın Alanya İlçesi'ne bağlı Gümüşgöze'de, mahalle imamının eşiyle ...
Elektrik kesintileri bezdirdi
ANTALYA'da özellikle Kepez ilçesinde yılbaşından itibaren her akşam yaşanan ...
 
Tamir için çıktığı çatıda kalp krizinden öldü
ANTALYA'da evinin akan çatısını tamir etmeye çalışan 69 yaşındaki Hacı ...
Ocakta opera ve bale büyüleyecek
ANTALYA Devlet Opera ve Balesi, yılın ilk ayında peş peşe sahneleyeceği ...
Yanmaktan son anda kurtuldular
Antalya'da bir hafta içinde 3 evin elektrik aksamından kaynaklanan nedenlerle ...
 
Dursun Gündoğdu
Organize insafsızlık
YAZARLAR
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Sıcak çok sıcak / Kemer ve sanat
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Sihirbaz bakan
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Milenyum sıcakları kavuruyor
İsa Altun
İsa Altun
Sessiz Çığlık
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva