MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, kısa adı MURGEM olan Gençlik Eğitim Merkezi açılışında, belediyecilik hizmetlerini 3 grupta topladıklarını belirterek, "MURGEM'in de yer aldığı ikinci grup, 'altta kalanın canı çıkmasın' belediyeciliğidir. 'Büyük balık küçük balığı yutmasın' belediyeciliğidir. 'Komşusu açken tok yatan bizden değildir' belediyeciliğidir" dedi.
Muratpaşa Belediyesi'nin lise son sınıf ve mezun öğrencilere üniversiteye giriş sınavlarında eğitim desteği vereceği MURGEM'in açılış törenle yapıldı. Törene Muratpaşa Belediye Başkanı Uysal'la birlikte CHP İl Başkanı Semih Esen, CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara, CHP'li milletvekili adayları, CHP il ve ilçe yöneticileri, muhtarlar ve merkezin yer aldığı Kızılsaray Mahallesi'nin sakinleri, bölge esnafı katıldı.
Belediye Başkanı Uysal, açılışta yaptığı konuşmada şubat ayından bu yana 10 günde bir açılışlar gerçekleştirdiklerini söyledi. Gelecek 4 ayın da aynı tempoda devam edeceğini aktaran Uysal, Muratpaşa'da hizmetleri üç grupta topladıklarını anlattı.
Birinci grupta 'klasik' olarak nitelendirdiği asfalt, kaldırım, çöplerin toplanması ve temizliğiyle birlikte nitelikle parkları da içine alan hizmetlerin yer aldığını kaydeden Uysal, açılışının gerçekleştirdikleri MURGEM'i de içine alan ikinci grup belediyeciliği "Bu grup, 'altta kalanını canı çıkmasın' belediyeciliğidir. 'Büyük balık küçük balığı yutmasın' belediyeciliğidir. 'Komşusu açken tok yatan bizden değildir' belediyeciliğidir" sözleriyle anlattı.
ÇOCUKLAR VE YAŞLILAR İÇİN ÖZEL MERKEZ
Belediyeciliğin bu başlığı altında sadece 220 lira katkı payı alınan kreşlerden 440 çocuğun, yaşlılar için oluşturdukları 3 yaşlı evinden 2 bin kişinin yararlandığını, engelli merkezi ve yine engelliler için ayrıca 7 gün 24 saat çalışan ekipler oluşturduklarını belirten Uysal, "Üniversite öğrencileri için 2 yurt açtık. 30 bin çocuğa internetten eğitim katkısı sağlıyoruz. 2 etüt merkezimizden de 750 çocuk yararlanıyor" dedi.
Eğitim hizmetinin kamu yönetiminin genel hizmeti olması gerektiğini ancak eğitim sistemin dershaneler gibi ara kuruluşları ortaya çıkardığını belirten Uysal, "Kim için ihtiyaç var? ekonomisi dar olanlar, özel ders alamayanlar için ihtiyaç var. Üniversite sınavına girecek olup da ekonomik gücü yetişmeyenler için ihtiyaç var. Bu ara boşluğu belediye olarak bu kurslarımızla doldurmak istiyoruz" dedi.
KURS MERKEZİ DEĞİL
MURGEM yalnızca bir kurs merkezi olmadığını belirten, sosyal ve kültürel faaliyetlerle, drama ve sanat kurslarıyla gençlerin gelişiminde sorumluluk üstlendiklerini kaydeden Uysal, "Hedefimiz yıllık belediye bütçesinden 500 bin lira katkı sağlayarak 1000 öğrenci kapasiteli MURGEM'i ayakta tutmak ve ihtiyaç duyulursa yenilerini hayata geçirmek istiyoruz" diye konuştu.
Başkan Uysal, belediyeciliğin üçüncü grubunda binaların yer aldığını söyledi. Projesi ulusal ölçekte yapılan bir yarışmayla ortaya çıkacak çok amaçlı gösteri merkezinin proje yarışmasının ocak ayında sonuçlanacağını kaydeden Uysal, sivil toplum örgütleri için yapacakları merkezi, Zeytinköy'de kültür merkezi inşaatlarını ise sürdüğünü aktardı. Bu grup altında ayrıca okul bahçelerine spor salonları yaptıklarını aktaran Uysal, "4 tanesini bitirdik, hizmete açıldı. Açılış törenlerini yetiştiremiyoruz ama önemli olan kullanılması. Ayrıca aynı şekilde 3 spor salonu inşaatına da başlıyoruz" dedi.
Uysal'ın konuşmasının ardından protokolün üyeleri hep birlikte MURGEM'in açılış kurdelesini kesti.
MURGEM NEDİR?
Kısa adı MURGEM olan Muratpaşa Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi, 600 lise mezunu ve 300 lise son sınıf öğrencisine üniversiteye giriş sınavlarında eğitim desteği verecek. Kızılsaray mahallesinde, 15 derslik, 10 idari oda ve 1 etkinlik salonunun yer aldığı binada açılacak MURGEM'de 27 uzman öğretmen görev alacak. İlk öğrencilerini seviye tespit sınavıyla alan MURGEM'de çocuklarının eğitimi için aileler kitap ve kırtasiye giderleri olarak bin 250 lira ödeyecek.
Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA) -