Kış hazırlıklarının yoğun olarak sürdüğü Mersin'in Tarsus ilçesinde, evlerinin önünde bir araya gelen kadınlar birlik beraberlik içerisinde yüzlerce kilo domatesi çeşitli işlemlerden geçirerek konserve haline getiriyor.
Ev yapımı domates konservelerin, sağlıkla ve güvenle tüketilebilir olduğunu belirten üç çocuk annesi Semiha Doğancı (60), “Domatesler soğuk su ile şoklandıktan sonra domatesin kabuğu soyulur. Robottan geçirilen domatesleri sterilize ettiğimiz kavanozlara dolduruyoruz. Ardından kavanozun kapağı sıkıca kapatılır. Kazanlarda kaynattığımız kavanozları ateşten indirdikten sonra soğuması ve kıvama gelmesi için bir gece dinlendiririz. Doğru yöntemle yapılan konserve sağlıkla ve güvenle tüketilebilir” dedi.
'KIŞ BOYUNCA, KONSERVEYİ YEMEKLERDE TÜKETİRİZ'
Doğancı, bu hazırlıkların yıllardır aynı şekilde yapıldığını dile getirerek, "Kış hazırlığımızı konu komşu ile birlikte yaparız. Sohbetler edilir. Zahmetli bir iş ancak çaylar ve kahveler içildikten sonra yapılan tüm zahmetler unutulur. Bir kış boyunca konserveyi yemeklerde tüketiriz” diye konuştu.
Gülhan DEMİRCİ/TARSUS (Mersin), (DHA)
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |
|
||||||||||||
Koç 21 Mart - 20 Nisan
|
||||||||||||
|
||||||||||||
|
||||||||||||