Turizm kenti Antalya'da kısıtlamadan muaf çiftçiler, üretimin aksamaması için 17 günlük tam kapanmada üretime devam ediyor. Sabah erken saatlerde seralarına giden üreticiler, ürünlerinin hem bakımını yaptı hem de hasat için hazırlandı. Öğle saatlerinde serada 40 dereceleri bulan sıcaklığa dayanan üreticiler, maske ve fiziki mesafeye uygun çalışıyor.
Aksu ilçesinde topraksız üretim yapan Hasan Aydın, serasında toprak yerine Hindistan cevizi kabuğu kullanıyor. Bu sistemde fideler, Hindistan cevizi kabuklarının içine dikiliyor. Bu şekilde hem topraktan gelen hastalıkların önüne geçiliyor hem de sürekli toprağa bakım yapmak masrafından tasarruf ediliyor. Hindistan cevizi kabuğundan üretilen domateslerin fideleri ise yaklaşık 5 metre uzunluğa ulaşıyor.
Haftada 35 ton ürün topladığını anlatan Hasan Aydın, “Vatandaş dışarı çıkmasın, kurallara uysun. Biz üreticiler olarak her zaman işimizin başındayız. Onlar için taze üretmeye devam ediyoruz. Maskelerle serada çalışmak zor oluyor ama kurallara uymak zorundayız" dedi.
Alparslan ÇINAR/ANTALYA, (DHA)
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |