Kilis ekonomisi ve tarımsal üretiminde büyük öneme sahip oan zeytinin 300 bin dekar alanda üretimi yapılıyor. Zeytinyağı üreticilerinden Ali Hayta, soğuk sıkım yöntemi ile sezonun ilk zeytinyağının elde edilesine başlandığını söyledi.
Zeytinin doğru hasat yapılıp, doğru işlenmesiyle çok güzel zeytinyağı üretileceğini anlatan Hayta, "Soğuk sıkım yapıldığı zaman zeytinyağının sağlık bileşenleri korunmuş oluyor ve daha iyi bir zeytinyağı elde ediliyor" dedi.
Reşit ÇELEBİOĞLU/KİLİS, (DHA)
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |