Antalya'da IV. Murat sahnelendi
Antalya'da IV. Murat sahnelendi
Sanatta kardeş dayanışması
Sanatta kardeş dayanışması
Akdeniz derbisini Antalyaspor kazandı; 1-2
Akdeniz derbisini Antalyaspor kazandı; 1-2
Eski MHP İl Başkanı Alkan hayatını kaybetti
Eski MHP İl Başkanı Alkan hayatını kaybetti
3 Ocak 2012 Salı - 16:39

Kılıçdaroğlu: Recep Tayyip Erdoğan olarak özür diliyecek

CHP Genel Başkanı Kemal Kılılçdaroğlu partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Şırnak'ın Uludere İlçesi'nde 35 kişinin ölümüyle ilgili olarak, "Recep Tayyip Erdoğan olarak özür dileyecek. Ailelerine tazminat ödenmelidir" dedi.

Kılıçdaroğlu: Recep Tayyip Erdoğan olarak özür diliyecek
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Van ve Erciş unutmayacaklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Yılbaşında Van'daydık. Aradan o kadar zaman geçti ama deprem bölgesinde değişen bir şey olmadığını gördük. Orada vatandaşlar 'Gelen yardımlar Van Gölü'nü doldururdu' diyorlar ama yardımlar ortada yok. Nerede bu yardımlar? Vatandaş bugüne kadar deprem nedeniyle 45 milyar dolar vergi ödedi. Nereye gitti bu paralar. Hani deprem yaraları sarılacaktı?' Kendi içinde bu kadar tutarsız olan bir hükümet daha önce ben görmedim" dedi.

 "KAÇ GÜNDÜR SORUYORUZ BU İSTİHBARATI SİZE KİM VERDİ"
 Şırnak Uludere İlçesi'nde 35 kişinin ölümünün yürekleri yaralayan olay olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "35 yurttaşımız öldü. Bu vatandaşımız neden öldü. 'Efendim istihbarat aldık onun üzerine uçaklar kalktı 35 vatandaşımızı imha etti.' Kaç gündür soruyoruz bu istihbaratı size kim verdi. Acaba bu istihbarat yönetiminde bir zafiyet mi var. Evet var. Daha önce de vardı. Bunlar bu zaafı ortadan kaldırmak için Kamu Güvenliği Müsteşarlığını kurdular. 24 saat geçti hükümetten Başbakan'dan ses çıkmadı. Giden çocuklarımızın çoğu aynı ailede. 50-100 lira kazanmak için gidiyorlar. Kaçakçılık yapıyorlar. Sınırın bu kadar tehlikeli olduğu bir yerde o genç çocuklar hayatlarını neden tehlikeye atıyorlar. Hani ekonomi çağ atlamıştı, kişi başı gelir 10 bin dolardı. O çocuklar neden peki hayatlarını tehlikeye atıyorlar, 50 lira için. Asıl konuşulması gereken budur. Sorumlu bütün demokratik ülkelerde hükümettir. Hükümetin bunun hesabını vermesi gerekir" diye konuştu.
"RECEP TAYYİP ERDOĞAN OLARAK ÖZÜR DİLEYECEK"
 Hükümetin olayla ilgili iki şey yapması gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu şöyle devam etti; "Birincisi hükümet çıkacak o ailelerden özür dileyecek. Recep Tayyip Erdoğan olarak özür dileyecek. İkincisi 35 yurttaşımızın ailelerine tazminat ödenmelidir."
 HELİKOPTER VERİLMEMESİ
Olayın ardından Van'dan Gülyazı Köyü'ne gitmeye karar verdiklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Önce dendi ki helikopterle gidilecek. Fakat ne olduysa bizim gitmemiz birilerinin hoşuna gitmedi, gece yarısı helikopterimiz iptal edildi. Olabilir ben senin helikopterine muhtaç değilim ki. Ben Gülyazı Köyü'ne neden gidiyorum senin yapamadığını yapıyorum, sen gidemiyorsun oraya. Ben oraya Türkiye'nin saygınlığı, birliği için gidiyorum. Helikopter vermeyince 'Bunlar 7 saati göze alamaz' diye düşündüler. 7 değil 77 saati göze alıp giderim ben oraya. Biz oraya o yurttaşlarımızla beraber olmak için gittik. Bakanları gitti ama nereye gitti. Bir çadır tiyatrosu kurdular. Köy değil orası. Ölen çocukların aileleri yoktu orada. Başbakan'ı aradılar oradan bir de. Başbakan'a sesleniyorum. Sizi o konuma getiren bakanları görevden alın" dedi.
"DEMOKRASİLERDE ÖLÇÜ OY DEĞİLDİR"
 Kılıçdaroğlu "35 yurttaşımız ölüyor 3 gün sizin sesiniz çıkmıyor. Biz oraya gidiyoruz beyefendiler rahatsız oluyor. Biz herkesle kucaklaşırız. Herkesle dost oluruz. Şırnak'ta da bizim milletvekilimiz yok. ben gittim 5 milletvekilimiz de gitti. Gidecekler. Helikopteri geri çektiler ama bize bir iyilik yaptılar 7 saat yol yaptık, kaza yaptık, Veysel Karani'ye de uğradık. Her ilde vatandaşlarımızla oturduk sohbet ettik. Ben iddia ediyorum benim gezdiğim gibi o bölgede Recep Tayyip Erdoğan gezemez. Büyüklük, kibirlilik bizim kitabımızda yoktur. Hitler senden daha yüksek oy almıştı. Demokrasilerde ölçü oy değildir. Demokrasinin ne olduğunu önce bir oku"diye konuştu.
 SALDIRIYA UĞRAYAN KAYMAKAM
 Başbakan ve bakanların yapamadığını Uludere Kaymakamının yaptığını ifade eden Kılçdaroğlu şöyle devam etti; "35 vatandaşımızın öldüğü gün Başbakan'ın orada olması gerekirdi. Uludere Kaymakamımıza da uğradık geçmiş olsun dedik."
 MİLLETVEKİLLERİNE ÖN GÖRÜLEN ZAM

 Klıçdaroğlu, "Emekli milletvekillerini aylıkları Cumhurbaşkanı aylığına endekslensin. Biz 'Bu doğru olur ancak aylıklarda artış olmasın' dedik. Tuttular gece yarısı önergesiyle yüzde 100 zam yaptılar. Önergeye ve tasarıya ret oyu verdik. 216 AKP milletvekili kabul etti yine suçlanan biz olduk. Bizim görüşümüz belli. Sefaletin bu boyutlarda olduğu bir dönemde milletvekili emeklilerinin maşlarına yüzde 100 zam yapılmasını doğru bulmuyoruz" dedi.

ANKARA, (DHA)

 
Dünyanın en iyi 99 otelinden 4'ü Antalya'da
 
Müteahidde silahlı saldırıda 1 kişiye 'azmettiricilikten'ten gözaltı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bursa'da polisten hırsızlığa karşı kilitli ve ışıklı önlem
Bursa Emniyet Müdürlüğü, evden hırsızlık suçlarını önlemek için 'Güvenli ...
80 bin liralık soygun güvenlik kamerasında
Kocaeli'nin Çayırova İlçesi'nde yapı malzemeleri satan bir işyerinden ...
Yiğit Bulut görevden alındı
Ciner Grubu, Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Yiğit Bulut'un görevden alındığını duyurdu:
 
Ağabeyini göğsünden vurup ağır yaraladı
Yalova’da, 28 yaşındaki Yıldıray Sevindik, para anlaşmazlığı yüzünden ...
Piyango talihlisi kalp krizi geçirdi
Milli Piyango'nun İstanbul talihlisinin oğlu bugün kameralar karşısına ...
Sağlık sigortasına başvurmayan borçlu olacak
1 Ocak'ta başlayan uygulama ile herkes sağlık güvencesine kavuştu.
 
Nurgül'ün setini Apocular bastı
Nurgül Yeşilçay’ın yeni dizisi ‘Ayrılık Olmasaydı’nın Diyarbakır’daki ...
Komşusuna bıçak çeken 80 yaşındaki kadına soruşturma
Zonguldak merkeze bağlı Çukurören Köyü'nde komşusu 60 yaşındaki Hayrettin ...
Erzurum'da şizofren güvenlik görevlisi 1 polis şehit etti, diğerini yaraladı
Tartıştığı eşi ile çocuklarını bıçakla evde rehin alan TEDAŞ'ta güvenlik ...
 
Dursun Gündoğdu
Bu CHP, onları vekil bile yapar
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Bebek katilleri para vampirleri
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Katliam yasasını geri çekin
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Robotaksi dönemi
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
757 yıllık bir Yörük geleneği
İsa Altun
İsa Altun
İban vurgununa dikkat
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Ekim'de Terazi burcunda gerçekleşecek Güneş Tutulması ile sizin için bir çağ kapanıp bir çağ başlıyor. Hayatınızın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva